Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Chelsea prohrála, Petr Čech se nevzdává

Londýn - Britský klub Chelsea, za který kope český brankář Petr Čech, v neděli prohrál s Liverpoolem 0:1. Po 86 vyhraných zápasech tak přišel o svou neporazitelnost v Premier League. Chelsea se sice posunula na druhé místo v tabulce, reprezentační gólman vidí ale v ukončení dlouhé sérii začátek nového období.

Petr Čech
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Londýňané drželi nedobytnost Stamford Bridge od února 2004, kdy doma podlehli Arsenalu. "Sice nás mrzí, že série skončila zrovna v zápase o první místo, ale rozhodně to nebereme jako nějakou tragédii. Je třeba ocenit hodnotu té naší série. Myslím si, že neprohrát v řadě 86 domácích zápasů je neuvěřitelné a těžko to bude někdo překonávat," uvedl Čech na svých webových stránkách.

Nedělní prohra prý může pro Chelsea znamenat nový začátek. "Porážky se ve fotbale prostě stávají. Musíte na ně zapomenout a začít znovu. Každá série musí jednou skončit a říká se, že s něčím končícím něco nového začíná. Tak doufáme, že to bude i tento případ," prohlásil Čech.

O výsledku zápasu se rozhodlo už v desáté minutě, kdy napřáhl těsně za vápnem Xabi Alonso a nešťastná Bosingwova teč prakticky znemožnila Čechovi zasáhnout. "Šel jsem za míčem nalevo, ale ten se bohužel od Bosingwy odrazil na opačnou stranu. Ještě jsem se snažil natáhnout nohy, ale odrazilo se to pode mě," litoval český gólman. "V našich zápasech s Liverpoolem je to hodně o prvním vstřeleném gólu. Opět se ukázalo, že kdo dá první branku, většinou vyhraje," podotkl.

Čech chválil Liverpool za organizovanou hru v defenzivě. "Přijeli k nám s tím, že budou dobře bránit a trpělivě čekat na svou šanci. Tu se štěstím už po deseti minutách využili a ve zbytku duelu byli dobře organizovaní. Přesně věděli, co chtějí hrát. Nenechali nám prostor k tomu, abychom hráli v ofenzivě tak jako v minulých zápasech," řekl Čech.

Chelsea ztratila v Premier League vedení, ale český brankář z toho tragédii nedělá. "Do konce soutěže je ještě 29 kol a my víme, že tato prohra nás o titul nepřipravila. Samozřejmě, že pro Liverpool je to velká věc získat tři body ze Stamford Bridge, ale stále zbývá ještě mnoho zápasů. V druhé polovině sezony budeme hrát u nich, kde můžeme ztracené tři body znovu získat," prohlásil Čech.

Už ve středu čeká londýnský celek další souboj se soupeřem z čela tabulky. "Blues" zamíří na hřiště nováčka Hullu, který je se stejným bodovým ziskem jako Chelsea senzačně na třetím místě. "Mají veliké sebevědomí a hlavně v žádném zápase nemají co ztratit, což je nebezpečné. Ale víme, co od nich můžeme čekat. Máme stejně bodů, takže potřebujeme vyhrát, abychom jim odskočili," uvedl český gólman.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články