Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liverpool ukončil rekordní neporazitelnost fotbalistů Chelsea

Londýn - Fotbalisté Chelsea přišli po 86 zápasech o nejdelší neporazitelnost na domácím hřišti v historii Premier League. Ve šlágru 9. kola anglické ligy dnes nestačili na Liverpool, který se díky vítězství 1:0 posunul do čela tabulky. Jako jediný zůstává v letošním ročníku bez prohry.

Petr Čech
autor: PAULO DUARTE

O jedinou branku zápasu se již v 10. minutě postaral Xabi Alonso, který překonal brankáře Petra Čecha. Chelsea prohrála v lize poprvé od prosince 2007 a doma našla přemožitele poprvé od února 2004. 

Liverpool těžil z povedeného vstupu do zápasu. V 10. minutě se zpoza vápna opřel do míče Xabi Alonso, trefil stínujícího Bosingwu, od kterého se míč odrazil za padajícího Čecha. Poté se hosté ještě více soustředili na pozornou obranu a podnikali nebezpečné brejky do otevřené defenzivy Chelsea. 

Po jednom z nich kopal přímý kop znovu Xabi Alonso a překvapený Čech jen očima tlačil míč na tyč. Pak si vytvořila šanci i Chelsea, které chybělo několik zraněných hráčů, ale Ashley Cole po hlavičce mladíka Di Santa v jasné šanci branku netrefil.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články