Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Souboj týmů ze dna tabulky: Kladno porazilo Žižkov

Kladno - Fotbalisté Kladna porazili v souboji o útěk z chvostu prvoligové tabulky v 11. kole Viktorii Žižkov 1:0 a poskočili v tabulce před dnešního soupeře. O vítězství Středočechů rozhodl v houstnoucí mlze třináct minut před koncem Lukáš Zoubele, pro kterého to byla první ligová branka vůbec. Hosté se prezentovali v Kladně "neligovým" výkonem, popáté v řadě pod trenérem Josefem Csaplárem nevyhráli a klesli na úplné ligové dno.

Utkání mezi Kladnem a Žižkovem
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Souboj týmů, které nedokázaly čtyřikrát za sebou zvítězit, mnoho diváků na stadion Františka Kloze nepřilákal, i vinou časného odpoledního výkopu a také podzimního chladna. Fotbalisté se jim návštěvu snažili alespoň trochu zpříjemnit otevřenou hrou, které ale na obou stranách chyběly přesnost a více fotbalového umění. 

Oba soupeři se sice snažili o kombinační hru, ale velmi nerovný trávník jim to příliš neumožňoval, a tak to byla především nuda bez většího vzruchu před oběma brankami. První slibnější šance přinesl až závěr poločasu a všechny si vypracovali domácí: ve dvou případech se nedokázal prosadit útočník Šilhan přes pozorného brankáře Bartalského, ránu Zoubeleho z osmi metrů šťastně vyrážel stehnem stoper Besta. 

Jestliže v prvním poločase minimálně ve středu hřiště byla hra vyrovnaná, po změně stran už byli lepší domácí. Hosté působili příliš individualisticky, spoléhání na schopnosti Švancary a Vozábala jim nevycházelo a ostatní hráči působili zmateně. Kladenští i díky své bojovností byli častěji v šestnáctce soupeře a měli i další možnosti - nejdříve po signálu z trestného kopu pálil Hajník těsně mimo, rána Herzána mířila nad. 

Nejblíže vedení byli Středočeši v 68. minutě, kdy Szabo z dvaceti metrů nastřelil tyč, ale ani to nebylo pro hosty dostatečným varováním. A tak se nakonec domácí zaslouženě dočkali rozhodnutí: třináct minut před koncem v houstnoucí mlze se dva metry uvnitř trestného území dostal k míči Zoubele a přesnou střelou k tyči rozhodl nejen o své premiérové prvoligové brance, ale také o vítězství Kladna.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články