Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Návrat domů. Laštůvka odchytá ligový ročník v Karviné

Karviná – Bývalý reprezentační gólman Jan Laštůvka posílil karvinské fotbalisty, čtyřiatřicetiletý brankář se s vedením prvoligového nováčka dohodl na roční smlouvě. Do branky při zápasech nejvyšší soutěže se postaví po 12 letech. Laštůvka před měsícem absolvoval testy v bundesligovém Darmstadtu, kde se ale na angažmá nedohodl. V posledních dnech zvažoval i nabídky z turecké ligy, nakonec ale zvolil návrat do rodného města a mateřského klubu.

Jan Laštůvka
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Dlouho jsem přemýšlel, zda půjdu do zahraničí, nebo nakonec zůstanu. Přeci jen naposledy v Dněpru bylo dost problémů a i to je možná důvod, proč jsem se nakonec rozhodl zůstat. Vracím se po dlouhých letech a moc se na toto angažmá tady doma v Karviné těším," uvedl Laštůvka na karvinském webu.

Bývalý gólman Ostravy, Doněcku, Fulhamu, West Hamu a Bochumi, kterému po sedmi letech skončila smlouva v ukrajinském Dněpropetrovsku, se s týmem nováčka průběžně připravoval a mohl by nastoupit už v sobotním utkání proti Brnu. "Máme velkou radost, že jsme se s Honzou domluvili. Věříme, že pro nás bude posilou po všech stránkách," řekl sportovní manažer karvinského klubu Lubomír Vlk.

zdroj: ČT4

Laštůvka má v české nejvyšší soutěži na kontě 79 zápasů a titul s Baníkem Ostrava před odchodem do zahraničí v roce 2004. V následujících dvou letech se stal ukrajinským šampionem s doněckým Šachtarem. V národním týmu si připsal tři starty v letech 2011–2013.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články