Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Na rozhodnutí vstoupit do královéhradeckého fotbalu si vzali Italové tři týdny

Hradec Králové - Na královéhradecký fotbalový klub, který se vrátil do 1. ligy, si brousí zuby investoři z Itálie. Zájem o klub je poměrně nečekaný, radnice se prodeji akcií městského klubu vůbec nebrání. Výhled větší finanční stability a samostatnosti pro něj vítá, zda Italové na podmínky přistoupí, bude jasné do konce srpna.

Je nám líto, video expirovalo.
Vstup Vlastimila Weinera: Italská účast v hradeckém fotbalu bude jasná za tři týdny

Italský podnikatel Alessandro Barilli ještě nechtěl po jednání se zástupci radnice nic komentovat se slovy, že „není ten pravý okamžik“. Náměstek primátora Jindřich Vedlich (TOP 09) již byl o něco sdílnější: "Nabídli jsme italské straně jednu třetinu akcií fotbalového klubu po dobu dvou let. Poté se k tomu můžeme znovu vrátit a akcie navýšit."

Podle náměstka si Italové nyní vzali zhruba tři týdny na rozmyšlenou. Pak se se zástupci Hradce Králové opět sejdou a budou v jednání pokračovat. V případě, že na nabídku radnice kývnou, zaplatí italská strana za třetinový podíl akcií zhruba 5,5 milionů korun.

K ceně za akcie pak přidají dalších dvacet milionů jako navýšení ročního rozpočtu klubu, což je také přibližně třetina celkové roční sumy. Peníze by klub využil na nákup posil. Nad motivací italských akcionářů zůstává mnoho otazníků. Přísně utajené investory vede Alessandro Barilli, do loňského roku šéf druholigového celku Reggiana z města Reggio nell'Emilia.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články