Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Uhrin: Plzeň je pro nás ponaučením. Nechceme soupeři nabídnout takové šance

Praha – Plzeň v úterý byla blízko vyřazení z kvalifikace Ligy mistrů. Přežila však spoustu příležitosti Karabachu a nakonec jde dál. Kouč Slavie Dušan Uhrin mladší si ze šťastného postupu Viktorie chce vzít před odvetou 3. předkola Evropské ligy na půdě Rio Ave ponaučení. Trenér Pražanů, kteří doma uhráli remízu 0:0, doufá, že jeho svěřenci nepustí soupeře do tolika šancí jako Západočeši.

Sport
zdroj: ČT4

Plzeň v Ázerbájdžánu vydřela postup díky vyrovnávacímu gólu z 85. minuty. "Blahopřeju Plzni, která postoupila a zajistila si tím minimálně Evropskou ligu. Samozřejmě je to pro nás nějaké ponaučení, když Plzeň přežila čtyři stoprocentní gólové šance soupeře. Já bych si nepřál, aby soupeř měl takové šance, ale přál bych si, abychom vstřelili gól," řekl Uhrin před odletem týmu do Portugalska.

Bývalý plzeňský kouč nebere jako výhodu ani jako problém to, že Slavia v neděli kvůli podmáčenému terénu nehrála zápas úvodního ligového kola v Brně.

"Jedinou výhodou toho je, že bychom měli nastoupit v podstatě v plné síle. Ale já do těch jiných utkání nejdu tak, že by se měl někdo zranit. Máme kádr dost široký na to, abychom jednotlivce případně nahradili," konstatoval Uhrin.

Před dvojzápasem s Riem Ave označil šance obou týmů na postup za naprosto vyrovnané a stejně to vidí i před odvetou. "Oba týmy jsou na podobné úrovni. Rozhodne individuální kvalita a to, kdo udělá víc chyb. Pevně věřím, že půjdeme do utkání koncentrovaní, protože to nesmíme pokazit," upozornil slávistický trenér.

Základem k postupu by měl být vstřelený gól. "Vstřelená branka by pro nás hodně znamenala, dostala by nás do výhody. Ale uvidíme, jaký bude vývoj zápasu. Zkoušeli jsme si i penalty," uvedl Uhrin.

"Chceme hrát to, co jsme hráli doma. To znamená jednoduše a na rychlé brejky. Pevně věřím, že budeme vycházet z takového bloku, který jsme nacvičovali," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Slávisté před odvetou: Stačí nám dát gól a žádný nedostat
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články