Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České fotbalistky prohrály úvodní zápas baráže o mistrovství Evropy

Praha - Českým fotbalovým reprezentantkám se vzdálila účast na mistrovství Evropy v příštím roce ve Finsku. Svěřenkyně Dušana Žovince dnes dlouho držely v Horních Počernicích v úvodním zápase baráže s favorizovanou Itálií bezbrankovou remízu, ale dvě minuty před koncem inkasovaly a podlehly 0:1.

Radost italských fotbalistek
zdroj: ČT24 autor: ČT24

K tomu, aby se české hráčky poprvé v historii probojovaly na finálový turnaj, budou muset ve středeční odvetě na půdě svých soupeřek zvítězit a vstřelit aspoň dva góly. 

Češkám přisoudil los Italky v baráži už před čtyřmi lety. Tehdy s nimi prohrály 1:2 venku a 0:3 na domácím hřišti v Čáslavi, ale tentokrát předvedl Žovincův tým mnohem lepší výkon. České hráčky vstoupily do dnešního duelu aktivně a během celé první půle si udržovaly mírnou herní převahu.

Rozhodl gól těsně před koncem

Nástup do druhého dějství však vyšel lépe Italkám. Favoritky zvýšily tlak a brankářku Zbořilovou dokonce jednou zachránila tyč. Až po hodině hry se Češky znovu nadechly. Po krásné akci střílela Ščasná do šibenice, ale hostující gólmanka výborným zákrokem vyrazila míč na roh. V 84. minutě měla vedoucí gól na dosah Bertholdová, která hlavičkovala po rohu z malého vápna těsně nad břevno. 

Dvě minuty před koncem však přišla pro český tým studená sprcha. Po chybě ve středu obrany, v níž chyběla opora Heroldová, prošla do koncovky Panicová a jediným gólem rozhodla zápas. Žovincovy svěřenkyně už nestihly odpovědět a do italského Gubbia, kde se ve středu odehraje odveta, odcestují s těžkým úkolem zvítězit.   

Výsledek: 

Česká republika - Itálie 0:1 (0:0) 

Branka: 88. Panicová. Rozhodčí: Albonová - Rigová, Neaguová (všechny Rum.). 

Sestava ČR: Zbořilová - Pincová, Bertholdová, Vyštejnová, Mocová (81. Florková)- L. Martínková, Pivoňková, Ringelová, I. Martínková - Ščasná, Došková. Trenér: Žovinec.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články