Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kopic a Kučera: Jihlavu jsme trochu popravili

Jihlava - Plzni se proti Jihlavě dlouho nedařilo a nevypadalo to, že by sezonu měla začít kdejak pozitivně. Pak se ale utkání otočilo, na čemž měli hlavní zásluhu paradoxně odchovanci soupeře Jan Kopic a Tomáš Kučera.

Slavící hráči Plzně
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

"Otočený zápas z 0:1 na 2:1 se počítá, a je to určitě i povzbuzení před odvetou v Karabachu," řekl po zápase autor vítězného gólu Kopic. "Je dobré, že jsme vyhráli, protože prohra by nám do další práce nepomohla. S Karabachem to ale bude o něčem jiném. Je to pořád 50 na 50 a jedeme si to s nimi rozdat," doplnil Kučera.

Jihlava přitom byla v první půli jasně lepším týmem. "Jihlava hrála v prvním poločase dobře. My jsme jim pomohli tím, že jsme je hodně pouštěli dozadu. Naštěstí, nám nepřidali ještě druhý gól, šancí na to měli dost," připustil Kopic. "Jihlava hrála jednoduše. Její hráči byli plni entuziasmu z prvního zápasu, což jsme nezachytili. Hráli na dlouhé balony za obranu, na které jsme nezvládali zachytávat," popisoval Kučera.

Sport
zdroj: ČT4

O poločase tak byla v plzeňské kabině bouřka. "O poločase padaly v kabině trochu tvrdší slova. Hodně jsme si toho vyříkali sami, což ale bylo potřeba. V prvním poločase jsme nestíhali ve všech směrech a po přestávce se to otočilo. Poločas nám přišel vhod, neboť jsme přešli na jiný styl a naštěstí utkání otočili," připomněl Kučera klíčové rozhodnutí trenéra Romana Pivarníka, který v pauze udělal dvě změny v sestavě a přešel z rozestavení 4-2-3-1 na 3-5-2, což Jihlavu zaskočilo.

Plzeň toho využila a brzy srovnala po čistě jihlavské spolupráci, když Kučera zužitkoval Kopicovu přihrávku. Svůj gól z úcty ke klubu neslavil. "Jihlava mě vychovala. Asi by nebylo vhodné, kdybych tu sundal dres a lítal kolem hřiště. Myslím, že to je v mojí situaci slušnost," řekl Kučera.

Krátce na to pak Kopic krásnou střelou z voleje zařídil vítězství. "Ve druhém poločase se možná Jihlava začala trochu bát o výsledek a zalezla do defenzivy. My jsme sbírali všechny odražené míče a dostávali se rychle do vápna. Podařilo se nám brzy vyrovnat, což je zaskočilo, a navíc jsme vstřelili i druhý gól. Konec jsme si už pohlídali," popisoval Kopic.

"S Honzou jsme si říkali, že jsme tady Jihlavu trochu popravili, ale takový je fotbal. Co jsme tady odevzdali, teď dáváme jinde. Já tu hrál ještě na jaře, tak jsem byl docela namotivovaný," dodal Kučera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články