Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hradec hodlá udržet ligovou příslušnost, sezonu však zahájí v azylu

Hradec Králové – Nováček nejvyšší soutěže z Hradce Králové vstoupí do letošního ročníku s posíleným kádrem a doufá, že se mezi elitou udrží. Nucené stěhování do Mladé Boleslavi kvůli částečné rekonstrukci stadionu v Malšovicích by nemělo mít dlouhého trvání. Východočeši by ve městě automobilů nechtěli zůstat déle než do konce září.

"Bude to specifická sezona. Jsme rádi, že se můžeme pohybovat mezi elitou, i když to nebyl úplně náš cíl. Pár domácích zápasů musíme odehrát v azylu, snažíme se, aby jich bylo co nejméně - maximálně čtyři," řekl na dnešní tiskové konferenci generální ředitel Richard Jukl.

"Tajně doufáme, že jich bude méně. Je to komplikace pro hráče, ale věříme, že se s tím vypořádáme. V Mladé Boleslavi se nám vždy dařilo, i proto jsme ji volili," dodal.

Pokud Hradci vyjde přání, na svůj stadion se vrátí v polovině října soubojem s velmi zajímavým soupeřem, pražskou Slavií. I proti ní by trenér Bohumil Pilný rád ukázal, že se Hradci povedlo po postupu posílení kádru.

Kariéru sice ukončil kapitán Pavel Krmaš, ze Znojma však přišel Libor Žondra, z Varnsdorfu Ladislav Martan a ze Slavie Milan Černý. Do defenzivy angažovali Východočeši libereckého Jana Mudru, který v minulé sezoně hostoval v Příbrami. "Povedlo se nám získat hráče, o které jsme měli zájem," pochvaloval si nový sportovní manažer Krmaš.

"Zvýšilo nám to konkurenci, jsme v očekávání, jak to zvládneme. Hodně hráčů ligu nehrálo nebo jen minimálně, hodně na to spoléháme, že motivace bude velká. Půjdeme do toho s respektem, ale se sebevědomím. Budeme se prát s kýmkoliv o každý bod a doufáme, že udržíme Hradec v lize," prohlásil trenér Pilný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články