Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Bičík o inkasované brance: Stanciu to trefil fantasticky

Praha - Brankář David Bičík dvakrát fotbalisty Sparty v úvodním utkání třetího předkola Ligy mistrů se Steauou Bukurešť zachránil, potřetí už to nedokázal. V 75. minutě ho z přímého kopu překonal Niculae Stanciu a vyrovnal na konečných 1:1.

"Myslím, že se zdí to nemělo nic společného. Trefil to přesně, dal to do šibenice a to se z hranice šestnáctky těžko chytá. Bohužel jsem to viděl až ve chvíli, kdy to bylo na mojí úrovni," řekl Bičík.

"Domlouvali jsme se, aby kluci ve zdi zůstali na zemi, protože jsme čekali nějakou kulišárnu. Ale trefil to tak fantasticky, že i kdyby vyskočili, tak je to přeletí a spadlo by to do branky," dodal. Sparta přitom do utkání vstoupila dobře a vedla po brance Josefa Šurala. Navíc mohla v prvním poločase přidat i další góly. Šance však nevyužila a po pauze nepochopitelně vyklidila pozice a dala soupeři šanci.

"Bohužel jsme ve druhé půlce nenavázali na konec první, kdy jsme byli lepší a zaslouženě jsme šli do vedení," uvedl Bičík. "Začali jsme moc couvat a místo na tři obránce jsme hráli na pět, protože halvové se stahovali moc dozadu. Ale zase musíme říct, že nás k tomu donutila síla soupeře," prohlásil letenský gólman.

"Myslím, že Steaua tady byla hodně podceňovaná, ale i když přišla o tři největší hvězdy, tak my jsme věděli, že mají i tak dobré hráče," dodal. Před odvetou v Rumunsku má díky brance vstřelené na hřišti soupeře menší výhodu Steaua. "Neskládáme zbraně. Když si vzpomenu, jak jsme hráli na jaře některé zápasy venku třeba jako na Laziu, tak se může stát cokoliv. Je to pořád otevřené, stačí dát gól a bude to jiný zápas," řekl Bičík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta Praha - Steaua Bukurešť
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články