Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Liberecký tým prošel výraznou obměnou. Zvládneme to, tvrdí Trpišovský

Liberec - Přestože kádr libereckých fotbalistů jako už tradičně prošel během přestávky poměrně zásadními změnami, klub od Nisy věří, že se s nimi stejně jako v minulosti dokáže vyrovnat. Třetí tým uplynulého ligového ročníku čeká ve čtvrtek ostrý vstup do nové sezony v podobě úvodního zápasu 3. předkola Evropské ligy na půdě Admiry Wacker Mödling a Severočeši by v Rakousku rádi odstartovali cestu do základní skupiny soutěže, kam se jim povedlo postoupit vloni.

"Zase poliberecku těch změn v kádru bylo hodně. Vnímám i jako svou chybu, že do dneška ten kádr hotový není. Někteří hráči jsou tu jen pár dnů nebo hodin. To nevytváří dobré podmínky pro trenéra a tým. Jsem z toho zklamaný a vím, že to mohlo naši přípravu ovlivnit. Doteď není to mužstvo, jak bychom si přáli," připustil sportovní ředitel Jan Nezmar s tím, že klub by chtěl ještě přivést gólmana, zkušenějšího středního záložníka a také hráče do ofenzivy.

"Přes všechny problémy se skládáním kádru bychom chtěli ze sebe vydat všechno, abychom postoupili do skupiny. Abychom si sáhli nejen na sportovní, ale i ekonomické úspěchy, protože pro náš klub v našem rozpočtu jsou hodně důležité. V lize se pak chceme umístit na pohárových příčkách," dodal Nezmar.

Liberec po minulé sezoně nejprve potkala vlna odchodů, neboť skončily opory Marek Bakoš, brankář Tomáš Koubek, Herolind Shala, Dmitrij Jefremov i Michael Rabušic, Matěj Pulkrab a Kevin Luckassen. V průběhu přestávky poté přišli z Olomouce Petr Ševčík a Jan Navrátil, Nikolaj Komličenko, Milan Nitrianský, Filip Lesniak, Ubong Ekpai a především kanonýr Milan Baroš.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec se připravuje na utkání s rakouskou Admirou Mödling

"Zvládli jsme obměnu kádru vloni v létě, zimě a jsem přesvědčený o tom, že to zvládneme i teď. Na druhou stranu si myslím, že ti důležití hráči tady zůstali. Takový zásah jako v zimě neproběhl. Sice odešlo víc hráčů, ale ti v zimě se nám hůře nahrazovali. Doplnění, které přišlo na posty, je dobré. Hlavní část týmu zůstala," řekl trenér Jindřich Trpišovský.

Hlavní tváří Liberce bude historicky druhý nejlepší střelec české reprezentace čtyřiatřicetiletý Baroš. "Milan zapadl velmi dobře. Po třech dnech jsem měl pocit, že je tady celou přípravu. Je to člověk, který prošel kabinami, kterými prošel... Jsem přesvědčený, že je to to pravé, co jsme hledali. Je radost se na něj dívat, jak v jeho letech fyzicky vypadá a jak se o sebe stará," řekl Trpišovský.

"Máme asi nejmladší mužstvo v lize a je to pro něj ten nejlepší příklad. Věřím, že nám Milan obrovsky pomůže. Čím déle tu budu, tím víc se to projeví. Je to možná nejslavnější hráč Liberce, který se tu objevil a všichni si vážíme, že s ním můžeme spolupracovat," dodal Trpišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články