Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Loňský konec s Maccabi nám pomůže, věří Hubník, který cítí zdravou nervozitu

Plzeň – Nejdůležitější dvojzápas sezony. Tak vidí střetnutí 3. předkola Ligy mistrů proti Karabachu kapitán Plzně Roman Hubník. Případný postup by totiž znamenal jistotu v evropských pohárech pro podzimní část. Lídr obrany proto věří, že se Západočeši poučí z loňského vypadnutí s Maccabi Tel Aviv a hned doma vyhrají. 

Roman Hubník na tréninku Plzně
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

"Každý takový neúspěch je pro tým důležitý, protože je to příležitost k zamyšlení se nad sebou, jestli všichni udělali pro společný úspěch maximum. Doufám, že nám loňský rok pomůže a teď přes 3. předkolo přejdeme," řekl Hubník.

Plzeň vloni vyhrála v Izraeli 2:1, ale v domácí odvetě inkasovala v závěru dvě branky a prohrála 0:2. "Vloni jsme k tomu měli blízko, ale bohužel domácí zápas jsme nezvládli. Teď to máme trošku naopak, hrajeme první zápas doma. Cítím se stejně jako před rokem. Jsme připraveni a doufám, že to zvládneme lépe než před rokem," uvedl Hubník.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň piluje před Karabachem poslední detaily, Pivarník zatím sestavu tají

Je mu jasné, že výsledek 3. předkola může zásadně ovlivnit další průběh startující sezony. "Je před námi klíčový dvojzápas sezony. Já osobně mám v sobě takovou tu zdravou nervozitu a kluci ji mají taky. Ale doufám, že to na hřišti z nás spadne. Matematika je jasná, doma chceme zvítězit a neinkasovat," řekl Hubník.

S Karabachem si Plzeň zahrála před dvěma lety v přípravě a prohrála 1:3. Hubník nastoupil v 58. minutě. "Z toho přátelského zápasu si člověk pamatuje jen výsledek. Přátelské zápasy se odehrávají v duchu toho, že jeden poločas hraje jeden tým, druhý poločas druhý. Viděli jsme sestřih jejich aktuálních zápasů a máme o nich i další informace. Víme, jaké kvality mají směrem dopředu. Tým je silný, ale věřím, že postoupíme," dodal reprezentační stoper.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články