Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň zabojuje o třetí postup do Ligy mistrů, v cestě stojí Karabach

Plzeň - Čtvrtý pokus fotbalistů Plzně postoupit do hlavní fáze Ligy mistrů začíná dnes večer na domácím hřišti. Trenéra Viktorie Romana Pivarníka čeká první velká zkušenost s evropskými poháry v roli hlavního kouče. Utkání sledujte v přímém přenosu na ČT sport a našem webu od 20:05.

Plzeň si Ligu mistrů zahrála v letech 2011 a 2013. Ve třetím postupu do hlavní fáze prestižní ligy jí stojí dva soupeři. Prvním z nich je trojnásobný úřadující mistr Ázerbájdžánu Karabach. V utkání se potkají dva momentálně nejúspěšnější celky svých zemí, které na sebe také narazí v jedné skupině kvalifikace o mistrovství světa. Plzeň hostí Karabach, odveta je naplánována o týden později v Baku.

Plzeň prohrála šest z posledních osmi utkání v LM a bude se snažit napravit loňský nevydařený vstup do sezony, po kterém byl odvolán trenér Miroslav Koubek. Poslední pokus o postup do Ligy mistrů Plzeň nezvládla, když ve třetím předkole prohrála doma s Maccabi Tel Aviv.

Plzeň nastoupí do utkání s Karabachem ve víceméně nezměněné sestavě. Jakub Hromada a Tomáš Kučera nahradili záložníka Ondřeje Vaňka. Důležitou roli by měl sehrát nejen nový trenér Pivarník, který zažije debut v roli hlavního kouče na evropském poháru, ale také navrátivší útočník Marek Bakoš, který zařídil předchozí dva postupy do LM.

Viktoriáni věří v úspěšný návrat, přestože v Lize mistrů na domácím hřišti prohráli tři z posledních čtyř zápasů a při posledním setkání s Karabachem před dvěma roky v přípravě prohráli 1:3.

Karabachu se sice v žádném ze dvou dosavadních pokusů o postup ve třetím předkole LM nepodařilo uspět, ale doma v pěti zápasech v předkolech LM ještě neprohrál.

Klíčovými postavami v kádru ázerbájdžánského Karabachu jsou brazilský útočník Reynald, který je druhým nejlepším střelcem v historii klubu, nebo albánský reprezentant a účastník mistrovství Evropy Agolli.

Výrazná finanční injekce

Postup do Ligy mistrů je důležitý i z finančního hlediska, postup do hlavní fáze LM může do rozpočtu přinést až 14 milionů eur. Generální manažer Plzně Adolf Šádek to však nevidí jako hlavní motivaci. "Rozpočet je vyrovnaný, není postavený na příjmech z pohárů. Potřebujeme postoupit z hlediska sportovního rozvoje, abychom mohli dál udržovat vysoký standard na Českou republiku," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň piluje před Karabachem poslední detaily, Pivarník zatím sestavu tají

Předpokládané sestavy:

Plzeň: Kozáčik - Matějů, Baránek, Hubník, Limberský - Hrošovský, Hořava - Petržela, Kolář, Kovařík - Ďuriš.

Karabach: Sehič - Medveděv, Hüsejnov, Sadygov, Agolli - Dani Quintana, Míchel, Garajev, Richard Almeida, Muarem - Reynaldo.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články