Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Uhrin mladší: Věřím, že navážeme na výsledky, kterými jsme končili ligu

Tallinn – Fotbalisté pražské Slavie vstoupí ve čtvrtek do kvalifikace Evropské ligy. První překážkou v cestě do hlavní soutěže je estonský celek Levadia Tallinn. Trenér Dušan Uhrin mladší před úvodním duelem připustil, že na méně zkušených hráčích je s blížícím se výkopem vidět určitá nervozita.

Sport
zdroj: ČT4

Nicméně věří, že jeho svěřenci ji ze sebe shodí a proti Levadii navážou na výkony ze závěru minulé ligové sezony. "Sleduju, že tam určitá nervozita je. Ta už byla při generálce ve Splitu, kterou jsme nezvládli," řekl Uhrin na tiskové konferenci v Tallinnu.

Na chorvatské generálce však viděl i pozitiva. "Byla tam vidět i odhodlanost něco ukázat. Věřím, že to ti mladí hráči zvládnou, mají zkušenosti z reprezentací a jsou zvyklí na mezinárodní utkání," doplnil osmačtyřicetiletý trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia se v Tallinnu připravuje na vstup do Evropské ligy

Červenobílé čeká první soutěžní utkání na evropské scéně od prosince 2009. "Samozřejmě je to pro nás výzva, protože hrajeme poháry po dlouhé době. Je tady mladé mužstvo, zkušenosti nám chybí, ale věřím, že navážeme na výsledky, kterými jsme končili ligu," připomněl Uhrin sérii tří výher včetně drtivého vítězství 5:0 nad mistrovskou Plzní.

Sešívaní po změně majitele touží výrazněji prorazit jak v domácí, tak v Evropské lize. "Očekávání je veliké. Snažili jsme se dát mužstvo dohromady, abychom vytvořili dobrý tým. A doufám, že se to ukáže na hřišti," uvedl Uhrin.

Základní sestava se ovšem stále tvoří a kouč Slavie přiznal, že ještě není definitivně rozhodnutý. "Dnešní trénink mi ještě něco napoví. Sestavu dělám vždy dopoledne před zápasem. Někdo kvalitní možná zůstane na lavičce, ale pevně věřím, že postavíme ty, co budou mít nejlepší formu," pokračoval.

S týmem z estonského hlavního města odehrála před dvěma lety 2. předkolo Ligy mistrů Sparta, která po výsledcích 7:0 doma a 1:1 venku suverénně postoupila do další fáze milionářské soutěže. "Myslím, že je to teď trošičku jiné mužstvo. Mají dobrá křídla, ale my se budeme soustředit sami na sebe. Chceme postoupit a je mi úplně jedno jak," dodal Uhrin.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články