Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Messi cítí obrovské zklamání. Na velkou trofej s dospělým áčkem stále čeká

East Rutherford - Prokletí Lionela Messiho ve finálových utkáních v barvách seniorské reprezentace trvá. Nedělní prohra s Chile v boji o titul na Copa América byla již čtvrtou hořkou pilulkou, kterou musel hvězdný útočník skousnout s argentinským nároďákem ve finále jednoho z velkých turnajů. Dospělé argentinské áčko přitom čeká na velkou trofej od roku 1993.

Messi prohrál s národním týmem v roce 2014 finále na mistrovství světa i poslední dvě finále Copy. Na šampionátu Jižní Ameriky neuspěl ani ve finále v roce 2007. Argentina ve všech čtyřech zápasech nedala ani gól. "Nedal jsem penaltu, která byla velmi důležitá. Moc jsem se snažil dotáhnout Argentinu k titulu, ale není mi to souzeno. Už dál nemohu," řekl zklamaný Messi po letošním finále s Chile, v němž musely o vítězi rozhodnout až pokutové kopy a hned ten první v celém rozstřelu hvězda Barcelony neproměnila.

Lionel Messi: "Už jsem hrál čtyři finále, zřejmě mi to není souzeno. Snažil jsem se, co to šlo. Strašně jsem ten titul pro Argentinu chtěl, ale nedokázal jsem to, takže si myslím, že je konec."

Otázkou je, zda bude mít Messi možnost svou reprezentační bilanci vylepšit za dva roky na mistrovství světa, když je nyní rozhodnutý skončit. "Je to pro mě opravdu těžké. Teď není čas na analýzu. V šatně jsem si řekl, že je čas skončit v reprezentaci. Není to pro mě. Cítím jen obrovské zklamání," prohlásil Messi.

Messiho smutek z prohry s Německem ve finále MS 2014
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Zatímco s Barcou posbíral osm mistrovských titulů v Primera División, čtyři vavříny v Lize mistrů a má i řadu individuálních ocenění - je pětinásobným držitelem Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa - se seniorskou reprezentací mu zlatá medaile uniká, třebaže je mistrem světa do 20 let (2005) a olympijským vítězem (2008).

"Vzdal bych se všech svých rekordů, jen abychom se stali světovými šampiony. Raději bych vyhrál mistrovství světa než Zlatý míč," přiznal nejlepší argentinský kanonýr všech dob na předloňském mistrovství světa v Brazílii.

Reprezentační kolegové věří, že Messi své rozhodnutí ještě přehodnotí

"Myslím, že Leo jen mluvil v emocích, protože jsme propásli další velkou šanci. Věřím, že si to promyslí," doufal brankář Sergio Romero. "Ještě nikdy jsem v kabině necítil to, co se stalo, když to Leo prohlásil," doplnil útočník Sergio Agüero.

"Nyní se cítí přesně tak, jak od hráče jeho kvalit očekáváte po prohraném finále. Prostě se v něm nahromadilo zklamání z porážek," dodal trenér Gerardo Martino. Ten samý kouč však už loni po finále Copy poznamenal, že kvůli tlaku, který je na Messiho vyvíjen, by se nedivil, kdyby pověsil reprezentační kopačky na hřebíček. "Být Messim, už před nějakým časem bych z národního týmu odešel a hrál jen za Barcelonu," dodal tehdy Martino.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články