Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Baček bude i nadále předsedat disciplinární komisi

Praha - Richard Baček zůstává předsedou nové disciplinární komise pod vedením Ligové fotbalové asociace (LFA). Předchozí komise ukončila činnost v rámci osamostatnění profesionálních soutěží. LFA na zasedání dále vyslala svého zástupce do komise rozhodčích v rámci Fotbalové asociace. Tuto funkci bude zastávat bývalý sudí Václav Krondl.

Sport
zdroj: ČT4

Baček vede disciplinární komisi od června 2013, kdy byl zvolen poté, co odstoupil Jiří Golda. Dosavadní komise nyní ukončila činnost, protože ji v rámci osamostatnění profesionálních soutěží převzala LFA. Baček má nyní za úkol předložit nové složení komise. Na FAČR nahradí disciplinárku nový orgán v podobě etické komise, která bude řešit záležitosti mimo hřiště. Přestupky na hřišti bude posuzovat Bačkova komise.

Třiašedesátiletý Krondl je bývalý mezinárodní rozhodčí. Odřídil i deset zápasů Ligy mistrů. Komisi rozhodčích už dokonce sám vedl od prosince 2005 do června 2006. Působil také v roli delegáta.

Na pozici místopředsedy LFA za druhou ligu rezignoval po postupu Hradce Králové Richard Jukl, na uvolněné místo byl zvolen Petr Heidenreich z Ústí nad Labem. Šéfem komise technických delegátů je Emil Ubias.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články