Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ve Štrasburku začala výstava věnovaná Josefu Masopustovi

Štrasburk – Fotbalisté národního týmu sice ještě do Francie neodletěli, už nyní má však česká kopaná v zemi pořadatele ME výrazný zvuk. V budově evropského parlamentu byla totiž zahájena výstava věnovaná Josefu Masopustovi.

Antonín Panenka (druhý zleva) slavnostně otevřel výstavu ve Štrasburku
zdroj: PR autor: Klub přátel Josefa Masopusta

O výstavu, kterou slavnostně otevřel Antonín Panenka, se zasadila europoslankyně Michaela Šojdrová (KDU-ČSL). Využila tak práva uspořádat v prostorách parlamentu akci libovolného charakteru, jimž disponuje ve zvoleném období každý europoslanec.

Pro své kolegy připravila ve spolupráci s Klubem přátel Josefa Masopusta výstavu věnovanou právě prvnímu československému držiteli Zlatého míče. Trofej pro nejlepšího evropského hráče roku chybět pochopitelně nebude a zaměstnanci europarlamentu si ji budou moci zblízka prohlédnout. Veřejnosti výstava zpřístupněna nebude.

Je nám líto, video expirovalo.
Výstava v Evropském parlamentu na počest Josefa Masopusta

Fotbalové téma zvolila i proto, že za tři dny ve Francii vypukne turnaj nejlepších mužstev starého kontinentu. Inspiraci nalezneme také v historii, neboť právě ve Francii vybojovala v roce 1960 československá reprezentace v čele s Masopustem bronzové medaile.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články