Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Pudil je poprvé v nominaci a věří ve čtvrtfinále

Praha - Fotbalový obránce Daniel Pudil se na třetí pokus probojoval do konečné nominace pro evropský šampionát. Příležitost být součástí reprezentačního výběru na turnaji nejlepších mužstev starého kontinentu mu v předešlých letech unikla. Letos se obránce anglického Sheffieldu Wednesday dočkal a věří v úspěch. 

Daniel Pudil v dresu národního týmu
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Do třetice všeho dobrého. Každý fotbalista se chce na takový turnaj dostat. Jsem rád, že se mi to konečně podařilo. Trenérovi Vrbovi jsem vděčný, že tu mohu být," řekl Pudil při dnešním rozhovoru s novináři. "Ale pokud by se to opět nepovedlo, tak bych to tragicky nebral. Od té doby, co mám rodinu, jsem vše přehodnotil," dodal.

I proto prý příliš neprožíval oznámení konečné nominace. "Já se soustředil jen na klub. Už to tak neprožívám. Kdyby mi trenér Vrba zavolal s tím, že nejedu, tak bych to bral. S tím by se nedalo nic dělat," prohlásil levý bek Sheffieldu Wednesday. 

S anglickým klubem postoupil do finále play-off o postup do Premier League, ale prohra s Hullem mu už podruhé v kariéře postupové dveře zavřela. "Život jde prostě dál. Za čtyři roky v Anglii jsem jednou postoupil a dvakrát byl ve finále. Jsem rád za takovou kariéru," doplnil. 

Je nám líto, video expirovalo.
Daniel Pudil: Tým má na to, aby udělal dobrý výsledek

Kvůli bitvě ve Wembley musel vynechat reprezentační soustředění. Za problém to však nepovažuje. "Problém to není vůbec. Kluky znám, filozofii trenéra také. Teď mám pár tréninků, abych se dostal do rytmu a vstřebal jsem taktiku, na které kluci v Rakousku pracovali," dodal. 

Rád by zabojoval o místo v základní sestavě, ale osobní zájmy dává stranou. "Jsem rád, že jsem tady. A jestli budu na hřišti, to mi je celkem jedno. Samozřejmě bych si rád zahrál, ale prioritou je týmový úspěch," prohlásil třicetiletý obránce.

Věří, že tým má na to, aby udělal dobrý výsledek. "Věřím minimálně ve čtvrtfinále. I v kvalifikaci jsme měli těžkou skupinu a vyhráli jsme ji. Teď mohou k postupu stačit i tři body. Musíme jít krok po kroku," řekl. 

Soustředit se chce nyní jen na reprezentaci, přestože zatím nemá vyřešenou budoucnost, jelikož v Sheffieldu jen hostoval z Watfordu. "Jasno nemám. Sheffield mě chce udržet, ale je tam nějaká výkupní klauzule. Já se soustředím na nároďák a budu čekat na telefon, jestli nějaký přijde. Pořád mám sen si zahrát Premier League," dodal bývalý hráč Blšan, Liberce, Slavie, Genku, Granady či Ceseny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články