Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Suchý: V ideální sestavě mohou Rusové hrát poslepu. Bude to dobrý test

Kranzach (Rakousko) – Dalším velkým testem před blížícím se mistrovstvím Evropy bude pro české fotbalisty duel s Ruskem. Zřejmě nejvíce se na něj těší stoper Marek Suchý. Sám totiž čtyři roky strávil ve Spartaku Moskva a rád se znovu uvidí se svými tehdejšími spoluhráči i protihráči. Přímý přenos utkání sledujte od 17:50 na ČT sport nebo na našem webu.

Marek Suchý na tréninku reprezentace
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Ruský tým se připravuje zejména na domácí mistrovství světa v roce 2018, už nyní je však podle Suchého hodně silný. "Před mistrovstvím Evropy je to pro nás velmi dobrý test. Rusové mají velmi dobré mužstvo, velkou kreativitu v záloze. Mají tam výborné fotbalisty, každý umí dát finální přihrávku. Dzjuba dává hodně gólů, Kokorin a Smolov jsou rychlí a kreativní. Hrají dost přímočaře," řekl Suchý o soupeři.

"S Kombarovem, Glušakovem a Dzjubou jsme byli spoluhráči, ale z ruské reprezentace znám všechny hráče. Těším se, že je uvidím," prozradil Suchý.

Jedinou otázkou podle něj je, jakou sestavu zvolí trenér Leonid Sluckij. "Asi budou něco zkoušet. Pokud ale nastoupí v optimální sestavě, tak spolu mohou hrát poslepu. Jsou hodně sehraní i z klubu. To je jejich výhoda," konstatoval Suchý.

Zatím ale netuší, zda proti Rusku nastoupí, i když trenér Pavel Vrba naznačil, že mu prostor dá, jelikož kvůli klubovým povinnostem přišel o první přípravu s Maltou. "Uvidíme. Vím ale, že u mě je problém, že nemohu hrát kvůli vyloučení první zápas na mistrovství. Musel jsem se s tím srovnat, ale pořád mě to štve. Jsem s tím však smířený a jsem rád, že jsem vůbec v nominaci. Naštěstí jsem dostal trest jen na jedno utkání," řekl osmadvacetiletý stoper.

Příliš se nezabývá tím, jestli to pro něj představuje výraznou komplikaci v boji o sestavu do dalších zápasů. Ví totiž, že v současné hierarchii mezi obránci si musí na šanci počkat. "Měl jsem nějakou pozici v kvalifikaci. Jsem rád, že jsem si zahrál a mohl jsem přispět k postupu. Teď když jsou všichni stopeři zdraví, tak vím, jakou mám pozici. Tady to není o jednotlivcích, ale o týmovém úspěchu," dodal.

Nemám důvod z Basileje odcházet

Do reprezentačního dresu si ale přivezl velkou pohodu z Basileje, kde byl znovu klíčovou postavou při zisku titulu a byl zvolen nejlepším obráncem švýcarské ligy. "To mě těší, ale nijak to neprožívám. Sezona s Basilejí byla celkově super. V pohárech jsme vypadli až se Sevillou, která to nakonec vyhrála. Liga je zajímavá, hraje se ofenzivní fotbal, nikdo nehraje zanďoura. Je to všechno pozitivní," uvedl Suchý.

I proto podobně jako jeho český spoluhráč Tomáš Vaclík nemá myšlenky na přestup do ještě kvalitnější soutěže. "Teď jdeme rovnou do základní skupiny Ligy mistrů, není důvod odcházet. Proto jsem prodloužil smlouvu. Našel jsem tam skvělé prostředí, město i mančaft. Nehrají tam tak kvalitní hráči jako třeba v Německu, ale zápasy jsou to zajímavé a baví mě to. Hlavně mě baví hrát poháry. Nevím, co bude za dva roky, ale teď rozhodně nikam nejdu," prohlásil Suchý.

Pozitivní pocity má i z toho, co se děje v pražské Slavii, jejímž je odchovancem. "Sleduji to všechno, mám informace z různých zdrojů. Poslední sezona byla skvělá. Změny v klubu beru pozitivně. Mám z toho super pocit. Je to otevřené na veřejnost, říká se vše, nic se nedává pod koberec. Klub je na dobré cestě. Dříve to byly těžké časy, veřejnost asi ani neví, jak tenký led tam byl. Teď zas myslí Slavia na poháry," potěšilo Suchého, který oblékal dres Slavie od pěti do 21 let.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články