Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Musím ještě potrénovat, do ME je však čas, řekl rekonvalescent Šural

Kranzach (Rakousko) – Nad jeho nominací pro mistrovství Evropy dlouho visel otazník. Uzdraví se, či neuzdraví? Pavel Vrba ale Josefu Šuralovi dal důvěru a zahrnul křídelníka Sparty mezi vyvolené. Čerstvě šestadvacetiletý hráč sice stále musí dohánět tréninkové manko, ovšem věří, že na šampionátu bude perfektně připraven.

Josef Šural
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Šuralovu dříve téměř jistou nominaci dlouhou dobu ohrožovalo vážné zranění kotníku, které si způsobil na jaře. "Původně to vypadalo, že je přetržený vaz v kotníku. Dokonce panovala obava, zda se mi tam neobnovilo staré zranění a zda nebudu muset na operaci. Nakonec to snad bylo jen natržené," líčil Šural.

"Od začátku jsem věřil, že to stihnu. Otázkou jen bylo, jak se k tomu postaví trenér Vrba. Jsem rád, že mi tu šanci dal, a snad mu to oplatím," věří jedna z klíčových postav závěru kvalifikace.

Kotník už je nyní úplně v pořádku, Šural však stále musí dohánět tréninkové a herní manko. "Chce to potrénovat. Na víc než poločas proti Maltě to asi ještě nebylo. Musím to dohnat. Čas na to ještě je," řekl Šural, který si kotník musí také stále tejpovat. "Ale postupně to dávám pryč, protože to nemám rád. Nemám pak v noze takový cit," přiznal rodák z Brna, jenž slaví 26. narozeniny.

Po delší době takový den prožil ve fotbalovém kolektivu, jelikož mu většinou narozeniny vycházejí na období posezonních dovolených. "Každý rok moje narozeniny vyjdou tak, že končí sezona, takže ani nemusím nic dávat do kabiny a ušetřím," řekl Šural. "Dnes mi kluci od rána postupně blahopřejí. Tady se to ale nijak výrazně neslaví. Většinou to bývá až u večeře, tak se nechám překvapit, jestli bude i dort," dodal.

Jelikož si hráči mohli vzít na soustředění i rodiny, mezi prvními gratulanty byly manželka s dcerou. "Dcerka mi chtěla i zazpívat, ale ještě se to nenaučila. Je na to ještě malá. Pak odjely do Salcburku na výlet, tak mi třeba něco přivezou. Ale klasická oslava s rodinou bude až v Praze, až na to bude čas. Tady jsme kvůli fotbalu," prohlásil sparťanský záložník.

Je nám líto, video expirovalo.
Šural: Musím ještě potrénovat. Poločas proti Maltě zatím stačil
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články