Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Michal Kadlec skončil ve Fenerbahce a vrací se do Sparty, podepsal na tři roky

Praha - Reprezentační obránce Michal Kadlec se vrací do Sparty. Jednatřicetiletý český fotbalista, kterému po sezoně skončila smlouva ve Fenerbahce Istanbul, se s letenským klubem dohodl na tříletém kontraktu.

Michal Kadlec (uprostřed)
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Měl jsem možnost zůstat ve Fenerbahce, přišly nabídky z bundesligy nebo z Francie. A to i přesto, že jsme nikterak nerozhazovali sítě," uvedl Kadlec. "Jenže já věděl, že chci jít zpátky domů, zpátky do Sparty. Velkou roli hrála taky rodina a přátelé, přeci jen už jsem v zahraničí dlouho," dodal.

"Jsme rádi, že se Michal rozhodl vedle jiných nabídek právě pro Spartu. Věříme, že bude velkou posilou naší defenzivy a jeho zkušenosti nám pomohou především v kvalifikaci o Ligu mistrů," uvedl k první posile na nadcházející sezonu generální ředitel českého vicemistra Adam Kotalík.

Michal Kadlec:

Libor Kozák (vlevo) v dresu reprezentace s Michale..."Moc se těším. Vím, že jsem udělal správný krok. Nechce se mi ani věřit, kolik času od mého odchodu ze Sparty uteklo. Já se cítím dobře, netrápí mě zranění a cítím, že se Spartou ještě můžu něco dokázat. Chci, abychom ukázali, že patříme mezi ty lepší evropské týmy."

Kadlec působil ve Spartě po příchodu ze Slovácka v letech 2005 až 2008 a získal s klubem dva mistrovské tituly. Poté syn vicemistra Evropy z roku 1996 Miroslava Kadlece zamířil do Bayeru Leverkusen, kde strávil pět let. Od roku 2013 nastupoval za Fenerbahce, se kterým předloni vyhrál tureckou ligu.

V české reprezentaci má Kadlec na kontě 63 zápasů a osm branek. Na Letnou by se mohl vrátit také záložník Tomáš Rosický, který po deseti letech skončil v Arsenalu. O budoucnosti pětatřicetiletého reprezentačního kapitána a bývalého hráče Borussie Dortmund by se mělo rozhodnout po letním mistrovství Evropy.

Je nám líto, video expirovalo.
Obránce Kadlec se z Fenerbahce vrací do Sparty
Zdroj
ČTK, sparta.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články