Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Dočkal individuální ocenění pro Hráče sezony jako náplast za titul nebere

Praha - Záložník Bořek Dočkal vyhrál anketu o nejlepšího hráče právě skončené sezony první ligy, za částečnou náplast na to, že s fotbalisty Sparty nezískal titul, to ale nepovažuje. Po sobotním závěrečném kole s Jihlavou má drobný svalový problém, ale věří, že jeho start na nadcházejícím evropském šampionátu by to nemělo ohrozit.

Bořek Dočkal
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Z komplexního pohledu všech soutěží jsem se sezonou z osobního pohledu spokojený, ale je to sezona bez trofeje, to bude vždy ve Spartě zklamání," řekl novinářům Dočkal, který v uplynulé sezoně došel se Spartou až do čtvrtfinále Evropské ligy, ale na vítěznou trofej s Letenskými nedosáhl.  

"Vždy se říká, že hráč by vyměnil osobní úspěch za týmový, a tady to platí naprosto stoprocentně. Nějaké osobní úspěchy absolutně nenahradí to, když bych si se spoluhráči mohl užít a oslavit trofej. Určitě osobní ocenění není nějakým vykoupením," doplnil sedmadvacetiletý záložník.

V sobotním duelu s Jihlavou si po 58 minutách vyžádal střídání a připustil, že drobné svalové zranění by mohlo ovlivnit jeho účast na úvodním tréninkovém kempu reprezentace před Eurem, který začne ve středu.  

"Musím v blízkých dnech vyhodnotit, jak závažný problém to bude. Ve středu se mám hlásit na reprezentačním srazu, ve středu, ve čtvrtek a v pátek bychom měli absolvovat nějaké první tréninky. Nejsem si úplně stoprocentně jistý, jestli budu v pořádku tak, abych se těch tréninků mohl zúčastnit. Ale nechci předbíhat. Uvidím, jak se to bude vyvíjet," řekl Dočkal.

Je nám líto, video expirovalo.
Dočkal se dočkal ocenění pro Hráče sezony Synot ligy

"Případně se spojím s lidmi z nároďáku, aby se to začalo včas řešit, aby se problém neprodlužoval. Čekám, jaká bude reakce těla. Ale já to vnímám tak, že to bylo únavové, spíš taková obrana, že si tělo potřebuje odpočinout," mínil Dočkal.

Věří, že start na Euru by v ohrožení neměl být. "Můj osobní pocit je, že by to nemělo být závažné. Budu se snažit co nejrychleji dát do kupy, ale může přijít trénink, kdy se mi to vrátí, a začnou vleklé problémy. Letos jsem se celkem vyhýbal zraněním, nic mě moc nelimitovalo. Byla by smůla, kdyby takové období mělo přijít teď. Věřím, že když si pár dní odpočinu, tělu to pomůže a odezní to," dodal nejlepší český střelec kvalifikace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články