Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Zápotočný: Jablonec nás chtěl porazit, domluvené nic nebylo

Jablonec - Po utkání Příbrami s Jabloncem se hlavně ze strany sestoupivší Olomouce vyrojily poznámky o tom, že výsledek utkání (0:0) byl dopředu domluvený. Kapitán Příbrami Tomáš Zápotočný ale podobná prohlášení odmítá. Na Jablonci podle něho bylo vidět, že chce utkání vyhrát. Sám Zápotočný prý ani neměl náladu slavit udržení, protože Příbram podle něho odehrála špatné jaro.

Tomáš Zápotočný po 30. kole
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"(Spekulace) na mě nedolehly. Já noviny ani nečtu. Kluci mi říkali, co se třeba psalo, že to bude domluvená remíza. Ale ona opravdu domluvená nebyla. Dneska je spousta kluků tady v Jablonci Moraváků a ti nás fakt chtěli porazit. O to to bylo těžší," řekl Zápotočný, jehož tým se zachránil na úkor Olomouce díky lepší bilanci ze vzájemných zápasů.

"My jsme šťastní, je mi i líto trošku Olomouce. Dneska si to uhráli, ale my jsme je dvakrát porazili a ve vzájemném účtování jsme se udrželi. Někdy je fotbal krutý. Myslím, že si můžou drbat hlavy, že to nezvládli v jiných utkáních," doplnil příbramský stoper.

Tomáš Zápotočný: "Spadl mi obrovský kámen ze srdce. Zažít tohle na sklonku kariéry, to už nikdy znovu nechci. Je to něco jiného než hrát o mistrovské poháry, evropské poháry. Musím říct, že tak nějak z toho ani nemám radost. Jarní sezona byla hrozná bída, ani jednou jsme doma nevyhráli."

Neměl náladu ani nijak záchranu slavit. "Ani jsem si neužíval pokřik v kabině. Nemám z toho vůbec radost, bylo to vydřené. Řekl jsem v kabině, že žádná dokopná nebude. Tuhle sezonu jsme si zkazili a fakt na to teď nemám náladu," uvedl. 

Na Jablonci se podle něj mohlo podepsat, že v lize už neměl o co hrát a ve středu ho čeká finále domácího poháru. "Pro nás to byla výhoda. Myslím, že hráči mají v hlavách to středeční utkání, které je pro ně megadůležité. Trenér nechal nějaké hráče odpočívat, ale já jsem na hřišti cítil Pernicu, Pospíšila, že nás ti kluci chtějí porazit," podotkl Zápotočný.

V Příbrami mu končí smlouva, ale rád by pokračoval. "Bavili jsme se s panem Starkou, uvidíme, co bude. Končit ve fotbale nechci. Tohle mě ale hodně dostalo a vzalo mi to hodně fotbalového věku," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články