Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Liberec po remíze s Boleslaví skončí v tabulce třetí

Mladá Boleslav – Na duo Plzeň, Sparta hráči Liberce sice v sezoně bodově nestačili, avšak díky remíze s Boleslaví 2:2 si nyní zajistili třetí příčku v ligové tabulce. Ta pro Severočechy znamená účast ve třetím předkole Evropské ligy. V přímém souboji o třetí místo za Boleslav dvakrát skóroval Jakub Rada, avšak díky brankám Radima Breiteho a Matěje Pulkraba dosáhl Liberec na bod, který mu stačil.

V sestavě Mladé Boleslavi už se objevil Rada, který si z předminulého utkání odnesl otřes mozku. A byl to právě on, kdo sehrál ve vývoji zápasu důležitou roli. Ve 22. minutě si stoupl k přímému kopu zhruba 35 metrů od branky. Všichni včetně brankáře Koubka čekali centr, jenže reprezentační záložník dlouhým nákopem zamířil přímo do branky a Koubek už nedokázal míči zabránit v cestě do branky.

Liberec však v minulém kole ukázal, že s nepříjemným vývojem skóre si umí poradit a už o tři minuty později srovnal zásluhou Breiteho. Liberecký záložník napřáhl na hranici pokutového území a poslal míč k tyči.

Mladá Boleslav potřebovala vyhrát, proto se častěji tlačila do zakončení, ale do poločasu měla už jen jednu větší šanci. Ščuk však ve vápně přestřelil. Stejná situace se opakovala i po změně stran, a přišel tak trest. Vůch se ještě neprosadil, ale v 74. minutě pronikl stejný hráč do vápna, našel Bartla, který odcentroval a střídající Pulkrab už měl v malém vápně snadnou úlohu trefit hlavou odkrytou branku.

Opět ale přišlo rychlé srovnání a znovu se o to zasloužil Rada, který opět předvedl velmi dobré zahrávání standardních situací. Tentokráte zamířil přesně z přímého kopu z 22 metrů. Víc už ale Mladá Boleslav nestihla a končí čtvrtá.

FK Mladá Boleslav - Slovan Liberec 2:2 (1:1)

Branky: 19. a 76. Rada - 22. Breite, 74. Pulkrab. Rozhodčí: Zelinka - Wilczek, Fišer. ŽK: Magera - Hovorka, Pulkrab, Sýkora. Diváci: 4151.

Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Kúdela, Polom, Fleišman - Ščuk, Rada - Přikryl (57. Klobása), Čermák, Kalabiška - Magera. Trenér: Jarolím.

Liberec: Koubek - Coufal, Pokorný, Hovorka, Sýkora - Folprecht, Breite - Bartl (87. Sackey), Shala (59. Obročník), Vůch - Bakoš (64. Pulkrab). Trenér: Trpišovský.

Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "Rozhodující moment byl, že jsme vedení udrželi jen tři minuty. Nedohráli jsme situace důsledně a z centru jsme inkasovali. Kdybychom ve vedení vydrželi déle, vypadalo by to jinak. Ščuk tam měl dobré situace, bylo to jen o tom trefit branku, ale nepodařilo se to. Ve druhé půli jsme se dostali do tlaku. Ale byly tam nedohrané situace. Pustili jsme Liberec do vedení a to definitivně rozhodlo. Remíza nakonec spravedlivá. To třetí místo jsme si promrhali v jiných zápasech. Cílem bylo dostat se do Evropy, to se povedlo, ale chtěli jsme skončit třetí, když ta šance byla. Teď máme druhou šanci v poháru a bylo by hezké se rozloučit se sezonou trofejí. O své budoucnosti jasno mám, jsme domluveni, že bych měl pokračovat. Otázkou je, jestli po dnešku nebude majitel rozladěn."

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Nás hlavní cíl bylo nedostat se pod tlak Boleslavi, ale bohužel jsme dostali gól z první střely na branku. Naštěstí se nám povedlo rychle srovnat. Ve druhé půli už jsme byli pod tlakem, nedokázali jsme pořádně držet míč. Přežili jsme nějaké šance. Fantasticky zahráli oba stopeři, kteří to měli s Magerou velmi těžké. Z brejku jsme se dokonce dostali do vedení, ale o to jsme zas přišli. Boleslav hrozila ze standardek, kterých bylo na můj vkus hodně, ale už jsme to uhráli a splnili jsme si náš cíl v podobě krásného třetího místa. Kdyby mi v létě někdo řekl, že skončíme třetí, tak bych mu nevěřil. Pro mě je to neskutečný zážitek. Jakub Rada patří mezi nejlepší exekutory přímých kopů a dvakrát to perfektně kopnul. Musím na obhajobu Tomáše Koubka říct, že nemáme moc vysoké mužstvo a dnes byl ten rozdíl velký, proto po něm chci, aby do centrů chodil. Proto byl tolik z branky při prvním gólu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články