Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Olomouc nasázela Teplicím šest branek, přes vysokou výhru ale sestupuje

Praha – Olomouc se po roce opět loučí s nejvyšší soutěží. Sigma sice rozstřílela v posledním kole na domácím hřišti 6:0 Teplice, ale její jediný konkurent v boji o udržení Příbram uhrál bod v Jablonci a díky lepší vzájemné bilanci se zachránili právě Severočeši.

Fotbalisté Olomouce děkují fanouškům
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Sigmě se po loňském návratu do ligy výsledkově příliš nedařilo, neustále se pohybovala v dolní polovině tabulky a od 18. kola byla na předposlední příčce.

Přesto měla šanci na záchranu, když přehrála Teplice zásluhou dvou branek Jana Štěrby a dalších tref Tomáše Chorého, Michala Ordoše, Jana Navrátila a Aidina Mahmutoviče. Jenže musela doufat v pomoc Jablonce, který však doma nedokázal pokořit Příbram.

Teplice se zachránily v minulém kole, a tak byla od začátku aktivnější Sigma, které dávalo naději jen vítězství. Přesto to byli hosté, kdo měl v 16. minutě obrovskou šanci. Krob zleva zacentroval, Potočný se protlačil k hlavičce a Buchta měl tentokrát plné rukavice práce, aby míč dostal před brankovou čáru.

Ale Sigma byla o minutu později v tutovce úspěšnější. Falta zacentroval z přímého kopu a Štěrba byl hlavou u míče dříve než vyběhnuvší Grigar a míč po jeho hlavičce zamířil do opuštěné teplické branky.

O tři minuty později se odražený míč dostal Radakovičovi, ten jej zavezl do pokutového území, poslal jej stříleným centrem před branku a tam jej nadvakrát poslal do sítě Chorý.

Ve 39. minutě už to bylo 3:0. Falta u čáry dvakrát vyškolil Kodeše, našel v pokutovém území Ordoše, který se kličkou zbavil obránce a podél Grigara k tyči poslal míč na jistotu. A ještě do přestávky přišla čtvrtá branka. Navrátil s Hálou dostali míč do pokutového území, střelu Petra ještě hosté zblokovali, ale na tečovanou dorážku Navrátila už neměl ani Grigar nárok.

Do druhé půle neposlal hostující kouč Vavruška Kroba s Lüftnerem a místo nich vpustil na trávník Ciskaridzeho s Kukecem. Domácí tým ale nepolevoval v aktivitě a nepouštěl Teplice do kombinace. V 59. minutě centroval přesně Petr Ševčík a na hlavičku Štěrby Grigar nedosáhl. Od další branky uchránil hosty včasným vyběhnutím na Hálu Grigar a před Ordošem uklidil míč na poslední chvíli po rohu Sigmy Ciskaridze. Na hřiště se pak ještě dostal proti svému bývalému týmu Mahmutovič a nakonec přidal ještě šestý gól.

Jenže po závěrečném hvizdu nebyl na Andrově stadionu důvod k radosti.

Je nám líto, video expirovalo.
Ordoš: Dopadlo to asi tak, jak mělo

Sigma Olomouc - FK Teplice 6:0 (4:0)

Branky: 17. a 59. Štěrba, 21. Chorý, 39. Ordoš, 43. Navrátil, 88. Mahmutovič. Rozhodčí: Proske - Kotík, Hock. ŽK: Hála - Fillo, Krob, Ciskaridze. Diváci: 4963.

Olomouc: Buchta - Hála, Štěrba, Radakovič, Falta - Navrátil (63. Štěpán), Plšek, Ordoš (85. Houska), Ševčík, Petr - Chorý (74. Mahmutovič). Trenér: Jílek.

Teplice: Grigar - Hora, Jeřábek, Lüftner (46. Ciskaridze), Krob (46. Kukec) - Vondrášek, Fillo, Vachoušek (66. Táborský), Kodeš, Nivaldo - Potočný. Trenér: Vavruška.

Václav Jílek (trenér Olomouce): "Člověk si to uvědomí, až když se to stane realitou, momentálně cítím velkou prázdnotu. Důvodů sestupu je asi více. V říjnu jsem věřil, že to zachráníme, když jsem mužstvo přebíral. Byla to ale hlavně naše slabá výkonnost ve venkovních zápasech. To byl největší důvod. Ostatní ohrožené celky někde venku získaly. My jsme byli jediní, kteří jsme venku tři body nezískali. Mentální odolnost mužstva nebyla taková, jakou jsme očekávali. Sigma hrála také s mladým kádrem, plným odchovanců, jen ta fotbalovost nestačila, chyběli válečníci a bojovníci. Za těch sedm měsíců jsem poznal, jak to chodí v klubu na pozici hlavního trenéra, je to o dost jiné než na pozici asistenta. Draze zaplacená zkušenost, nelituju toho, ale nechci se zbavovat odpovědnosti."

David Vavruška (trenér Teplic): "Dnes asi nemůžu zápas vůbec hodnotit. Byla to blamáž a ostuda. Jediné, co mohu udělat, je omluvit se teplickým fanouškům a majiteli, protože jsme předvedli paskvil. Celá sezona byla špatná, dnes to vyvrcholilo. Přebírám za to odpovědnost."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články