Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sparta si může pojistit druhé místo, Olomouc bude odvracet sestup

Praha - Fotbalisté Olomouce budou ve 29. ligovém kole na hřišti Slovácka odvracet hrozbu sestupu. Spartě stačí v Brně získat bod k jistotě druhého místa a účasti v předkole Ligy mistrů. Plzeň po domácím zápase s Jabloncem převezme mistrovský pohár. Kompletní předposlední kolo nejvyšší soutěže se hraje v jednotném čase od 18:15, ČT sport nabídne přímý přenos duelu Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav a po jeho skončení reportáže ze všech zbývajících utkání.

Sport
zdroj: ČT4

Pokud Olomouc v Uherském Hradišti prohraje a čtrnáctá Příbram doma získá aspoň bod se Slavií, tak Hanáci po pouhém roce opustí první ligu. Sigmu navíc trápí venkovní forma, z posledních osmi zápasů mimo svůj stadion získala jediný bod.

"Pokud to utkání nezvládneme, a je to skutečně utkání poslední naděje, tak už i ta teoretická šance na záchranu padne. Musíme udělat maximum pro to, abychom odvezli tři body," prohlásil olomoucký kouč Václav Jílek.

Příbram při debutu trenéra Martina Pulpita remizovala 0:0 ve Zlíně a proti Slavii by ráda dosáhla na druhé jarní vítězství. "Naši situaci vidím stále složitě. Musíme něco uhrát proti Slavii. Ve Zlíně byla vidět větší bojovnost a nasazení a věřím, že doma uděláme všechno pro to, abychom vybojovali záchranu," uvedl Pulpit.

Sport
zdroj: ČT4

Slávisté potřebují bod k definitivě pátého místa, které bude znamenat účast v předkole Evropské ligy, pokud ve finále MOL Cupu Mladá Boleslav porazí Jablonec.

Mistrovská Plzeň bude proti Jablonci útočit na klubový rekord

Sparta v sobotním duelu s Libercem (3:0) nechala zapomenout na špatné výsledky z poslední doby a je krůček od jistoty stříbrné příčky. V posledních deseti ligových utkáních s Brnem navíc Pražané devětkrát vyhráli a pouze jednou prohráli. "Na bod hrát nebudeme, určitě budeme hrát na vítězství a budeme chtít, aby druhá příčka byla už definitivní," řekl asistent Sparty Stanislav Hejkal.

Plzeň v Mladé Boleslavi přišla o sérii šestnácti ligových výher, ale v případě výhry vytvoří klubové maximum v počtu bodů a remízou vyrovná svůj loňský rekord (72). "Jablonec má kvalitní tým, ale nejsou spokojeni s umístěním. U nás budou mít o motivaci postaráno, i když jejich vrcholem je finále poháru. Pro nás je motivací užít si domácí rozlučku se sezonou co nejlépe," upozornil plzeňský kouč Karel Krejčí.

Sport
zdroj: ČT4

Ligovou příslušnost si chtějí definitivně pojistit Teplice, Jihlava i Zlín 

Bojovat se bude i o třetí místo, na kterém má zatím Mladá Boleslav dvoubodový náskok na Liberec. Tým z města automobilů hraje v Praze proti Bohemians 1905 a Slovan hostí nováčka ze Zlína. "Na Spartě jsme nepodali vůbec dobrý výkon, ale musíme se teď soustředit na Zlín a porazit ho, abychom měli v posledním kole o co hrát, aby utkání v Mladé Boleslavi bylo soubojem o třetí místo. Náš cíl je pořád stejný, skončit na třetím místě. A pořád to ještě máme ve svých rukách," uvedl liberecký kouč Jindřich Trpišovský.

Zlín čeká na první jarní vítězství a ještě nemá definitivní jistotu záchrany stejně jako Teplice, které přivítají Duklu. Další ohrožený tým Jihlava může udělat rozhodující krok v domácím souboji se sestupující Ostravou. Vysočina má na Olomouc náskok čtyři body.

29. kolo první fotbalové ligy: 18:15 Zbrojovka Brno - Sparta Praha, Vysočina Jihlava - Baník Ostrava, Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav, 1. FC Slovácko - Sigma Olomouc, 1. FK Příbram - Slavia Praha, Viktoria Plzeň - FK Jablonec, FK Teplice - Dukla Praha, Slovan Liberec - Fastav Zlín.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články