Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Cena Václava Jíry pro fotbalové osobnosti zná nové laureáty

Praha - Za celoživotní rozvoj českého fotbalu byli v Březnovském klášteře oceněni Fotbalovou asociací ČR. Cenu Václava Jíry převzali František Cipro, bývalá hráčka Jaroslava Rinnerová-Poláčková a dlouholetý funkcionář svazu František Sahula.

Držitelé Ceny Václava Jíry
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Devětašedesátiletý Cipro působil ve Slavii jako hráč a poté se proslavil jako trenér. V sezoně 1995/96 dovedl Pražany k mistrovskému titulu a na jaře 1996 došel s červenobílými až do semifinále Poháru UEFA, předchůdce nynější Evropské ligy. V české lize vedl Cipro také Plzeň, Teplice a České Budějovice, kde trénoval naposledy.

"Je to ocenění za nějakou celoživotní práci, i když já ještě nepočítám, že bych to úplně zabalil. Rád bych ve fotbale pokračoval, i když už asi ne jako trenér," řekl Cipro. "Dost si té ceny vážím. Má název člověka, kterého jsem si hrozně moc vážil. S panem doktorem Jírou jsme byli, nechci říct kamarádi, ale dobří známí. Je to i určitá nostalgie," dodal Cipro.

Jednasedmdesátiletý Sahula byl dlouholetým funkcionářem na svazu, kde působil mezi roky 1983 a 2009. Během tohoto období zastával například funkce sekretáře STK pro první ligu, pracoval v organizačním oddělení a později byl několik let i jeho ředitelem. Podílel se tak na organizaci řady fotbalových mezistátních zápasů a dalších fotbalových akcí.

Šedesátiletá Rinnerová-Poláčková byla jednou z nejúspěšnějších československých fotbalistek v 70. a 80. letech. Získala osm titulů se Slavií a dva se Spartou a působila také v AC Milán. Momentálně je manažerkou ženského týmu Slavie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články