Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jihlava sahala v Brně po záchraně. Nakonec si odvezla aspoň bod

Brno - Fotbalisté Jihlavy si v předehrávce 28. kola první ligy záchranu v nejvyšší soutěži ještě nezajistili, když v Brně remizovali 1:1. Po vedoucím gólu makedonského obránce Janiho Urdinova sahala Vysočina po záchraně, kterou jí nabídla porážka Olomouce na Dukle. O radost ale hosty připravil čtrnáct minut před koncem vyrovnávací brankou Michal Škoda. Brňané poprvé na jaře doma nevyhráli, ale už podeváté za sebou na svém hřišti bodovali.

Utkání Brno - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Jihlava se pokusila zaskočit soupeře svižným tempem a důrazem v osobních soubojích. Brňané se rychle přizpůsobili. Výsledkem byl fotbal s rychlým pohybem, kterému ale v úvodních dvaceti minutách chybělo zakončení. Poprvé vážněji zahrozil z trestného kopu z dvaceti metrů Urdinov, jehož střela těsně minula horní růžek domácí branky.

Nejdramatičtější pasáž úvodního poločasu nabídla 24. minuta. V ní nejdříve domácí stoper Jovanovič trefil břevno, rychlonohý útočník Voltr zase zakončil své sólo střelou do tyče. Přehlídku zahozených šancí uzavřel ve 26. minutě domácí kanonýr Řezníček, který obešel Urdinova, ale jeho slabší ránu brankář Hanuš chytil. 

Ani po změně stran Jihlava nepolevila a důrazně dohrávala osobní souboje, což jí vyneslo první branku. V 54. minutě brankář Melichárek rozehrál nakrátko Lackovi, kterému míč odskočil a sebral mu jej Vaculík. Jeho střelu ještě Melichárek vyrazil, na dorážku Urdinova už nedosáhl.

Tlak v závěru zápasu přinesl Zbrojovce vyrovnání

Po inkasované brance zvýšili Brňané své úsilí, přes pozorně bránícího soupeře se však jen s obtížemi dostávali k zakončení. Navzdory náskoku se fotbalisté Vysočiny nezatáhli do defenzivy. Po zisku míče se stále snažili o rychlé protiútoky, kterým ale chybělo přesnější zakončení.

Zlepšená hra v závěrečných dvaceti minutách pomohla Zbrojovce k tlaku, který přinesl vyrovnání. Po kolmé přihrávce se dostal za obránce v 76. minutě Škoda a odvrátil porážku Brna. V dramatickém závěru měla Jihlava ještě dvě solidní šance. Hronkovu střelu Melichárek chytil a Šulkův trestný kop šel těsně vedle.

Zbrojovka Brno - Vysočina Jihlava 1:1 (0:0) Branky: 76. Škoda - 54. Urdinov. Rozhodčí: Proske - Wilczek, Kříž. ŽK: Škoda, Jovanovič, Hyčka (všichni Brno). Diváci: 4063.Brno: Melichárek - Hyčka, P. Buchta, Jovanovič, Lutonský - Lacko (61. Malík) - Pašek, Zoubele (84. Košťál), Chrien (65. Brigant), Škoda - Řezníček. Trenér: Kotal.Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Krejčí, Mišůn, Urdinov - Kučera, Šulek - Bazal, Hronek, Vaculík (81. Kukol) - Voltr (85. Dvořák). Trenér: Hipp.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články