Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Christián Frýdek: Táta říkal, ať nejsem nervózní, a brácha mi přál hodně štěstí

Praha - Za A-tým fotbalové Sparty si zahrál třetí člen rodiny Frýdků. Po bývalém slavném záložníkovi Martinovi a jeho synovi se stejným jménem dnes v odvetě semifinále domácího poháru s Jabloncem nastoupil na posledních 17 minut další potomek slavné klubové legendy Christián. A v sedmnácti letech a třech měsících byl nejmladší ze sestavy sparťanských mladíků, kteří dostali šanci kvůli marodce A-mužstva před sobotním důležitým ligovým zápasem s Libercem.

Christián Frýdek v souboji s Michalem Trávníkem
zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

"Splnil se mi sen. Zahrát si za Spartu tady na stadionu Letné, to je sen každého českého hráče. Byl to můj životní zápas a ohromný zážitek," řekl Frýdek, jehož celek prohrál 1:2 a po porážce 0:2 v úvodním semifinále byl vyřazen.

Před zápasem byl v kontaktu s otcem i bratrem, který se zotavuje ze zranění hlavy po faulu protihráče v nedělním ligovém duelu v Teplicích. "Táta říkal, ať hlavně nejsem nervózní, že si to mám užít. Zdůrazňoval mi, ať se nebojím hrát, že můžu jen získat. Brácha tu být nemohl, ale před zápasem mi psal a přál mi hodně štěstí," uvedl nejmladší z Frýdků.

"A v kabině jsme si s klukama říkali, že třeba zkusíme vyhrát 3:0 a postoupíme do finále. Ale bylo to těžké," smál se Frýdek. Rozdíl mezi mládežnickým a dospělým fotbalem byl podle něj obrovský. "Jak v rychlosti, tak celkově v síle. Je těžké se na to adaptovat. Velký problém byly standardky, protože u nás největší hráč měl metr a 80 centimetrů, zatímco u nich bylo pět hráčů kolem dvou metrů," řekl Frýdek.

Nejstaršímu jabloneckému hráči Danielu Silvovi Rossimu bylo o osmnáct let víc, jen o pár měsíců mladší je hostující kapitán Tomáš Hübschman. "Hrát třeba právě proti Hübschmanovi, který má za sebou top kariéru v top evropských klubech, to je paráda," uvedl Frýdek, který v této sezoně hraje za sparťanský výběr do 17 let.

"Ještě mám tři roky v dorostu, zatím nikam nespěchám. Ale chtěl bych tady co nejdřív nastupovat," dodal. Jeho snem je zahrát si po boku čtyřiadvacetiletého bratra: "Škoda, že nebyl zdravý, třeba by tady byl. Ale doufám, že to klapne a jednou si tohle splníme a zahrajeme si spolu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články