Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sparta na půdě Teplic opět nevyhrála, po remíze se snížil její náskok na Liberec

Teplice - Už potřetí v řadě skončil výjezd do Teplic pro fotbalisty Sparty ztrátou bodu. Pražané na severu Čech uhráli remízu 1:1, když o nerozhodném výsledku rozhodl krásnou ránou z opakovaného přímého kopu čtyři minuty před koncem Roman Potočný. Náskok v současnosti letenských, kteří drží druhou příčku znamenající účast v předkole Ligy mistrů, na třetí Liberec se tak snížil na čtyři body.

Utkání Teplice - Sparta Praha
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Sparta nutně potřebovala bodovat, aby se nedostala pod tlak v boji o druhé místo v tabulce. Jenže dlouho pokračovala v nepřesvědčivých výkonech z posledních týdnů a v útoku se těžko prosazovala. Zvláště když jí kvůli kartám chyběl kapitán Lafata.

Teplice byly chvílemi aktivnější, ale ani ony se do výraznějších šancí příliš nedostávaly. A když už Kukecův centr proletěl až na zadní tyč na Horu, tak domácí bek v dobré pozici netrefil hlavou míč ideálně.

V dresu Sparty byl opět aktivní Konaté, který měl i první vážnější šanci hostů, ale zblízka pálil špičkou nad. Těsně před přestávkou už se ale záložník z Pobřeží slonoviny dočkal. Krejčí se vyhnul ofsajdu a táhl brejk, jeho centr sice Juliš netrefil dobře, ale míč se za zády obránců dostal ke Konatému, který už jen doťukl míč do odkryté branky. Byl však v těsném postavení mimo hru, což sudí přehlédli.

Po deseti minutách druhé půle mohl srovnat Kukec, ale v jasné šanci po brejku napálil z hranice pokutového území jen obránce. Brankáře Bičíka pak prověřil střelou z dálky Ljevakovič a sparťanský gólman držel hosty i po střele Potočného a šanci Kodeše, kterému sebral míč z hlavy ve vyložené pozici.

Tlak Teplic sílil, Sparta navíc přišla o zraněného Frýdka a na levého beka se musel zatáhnout Krejčí. V závěru se k přímému kopu postavil Potočný a krásnou střelou do šibenice nedal Bičíkovi šanci odvrátit vyrovnání. Navíc rozhodnout mohl Vachoušek, ale tentokráte byl Bičík úspěšnější.

FK Teplice - Sparta Praha 1:1 (0:1)

Branky: 86. Potočný - 45. Konaté. Rozhodčí: Jílek - Nádvorník, Kříž. ŽK: Fillo, Ljevakovič - Konaté. Diváci: 10 732.

Teplice: Grigar - Hora, Lüftner, Jeřábek, Krob - Ljevakovič, Kodeš (74. Táborský) - Fillo, Vachoušek, Kukec (70. Nivaldo) - Potočný. Trenér: Vavruška.

Sparta: Bičík - Zahustel, Brabec, Costa, Frýdek (66. Fatai) - Konaté (72. Jiráček), Mareček, Dočkal, Matějovský (88. Vácha), Krejčí - Juliš. Trenér: Ščasný.

David Vavruška (trenér Teplic): "Sparta v první půli plnila roli favorita, držela míč, ale šancí moc nebylo. Druhá půle z naší strany snesla všechna kritéria. Přitlačili jsme na ně, hráli jsme to nahoře. Počítali jsme i s tím, že bude Sparta unavená. Naše snaha stačila na vyrovnání, pak tam byla ještě úžasná šance Vachouška. Ale to už bychom chtěli asi moc. Teď jsme odehráli dvě kola se silnými mužstvy a nemáme se za co stydět. Pro nás je důležité, že mužstvo je schopné těchto výkonů a je na čem stavět. Roman Potočný to umí kopat, má tu levou nohu úžasnou. Když si věří, tak je to hezké. Gól do šatny byl pro nás výzva. Věděli jsme, že to bylo neregulérní, ale líbilo se mi, jak k tomu mužstvo přistoupilo. My neměli co ztratit a podle toho druhá půle vypadala. Paradoxně si myslím, že kdyby to bylo v půli 0:0, tak by to tak nevypadalo. Rozhodčí komentovat nebudu, jednou jsme tak udělal a otočilo se to proti mně."

Zdeněk Ščasný (trenér Sparty): "Rozhodně nepanikaříme. Stačí nám bodovat doma s Libercem a vyhrát s Jihlavou. Chtěli jsme tu samozřejmě vyhrát, ale pak se to ve druhé půli rozkouskovalo, už se nehrál fotbal a bod je nakonec dobrý. V současné situaci, kdy za sebou máme tragický duben, jsme nehráli špatně a dlouho jsme zápas kontrolovali. Teplice se dostaly pod tlak výhrou Olomouce, potřebovaly bodovat a zápas to byl hodně těžký. Nepřidali jsme druhou branku, která by rozhodla. Brejků tam na to bylo hodně. Nechci zpochybňovat, zda náš gól byl z ofsajdu, neviděl jsem to, a pokud to tak bylo, tak je to samozřejmě chyba. Ale když už se bavíme o rozhodčích, tak tam bylo hodně věcí i na naší straně. Především nechápu, jak mohl dohrát Fillo, který dal třikrát loktem do obličeje Frýdkovi a nedostal ani žlutou kartu. Frýdek přitom teď jede do nemocnice s podezřením na otřes mozku."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články