Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

AS Řím otočil zápas v Janově, Neapol zůstala druhá

Řím – Fotbalisté AS Řím otočili v italské lize zápas 36. kola s FC Janov, zvítězili 3:2 a popatnácté za sebou bodovali. Druhé místo nicméně udržela Neapol, která doma zdolala Bergamo 2:1 a dvě kola před koncem má dva body k dobru. Druhá příčka v konečné tabulce vynese svému držiteli přímý postup do Ligy mistrů.

Slavící fotbalisté AS Řím
zdroj: imago sportfotodienst

Hráči AS Řím šli v Janově rychle do vedení, v šesté minutě se po Perottiho přihrávce prosadil potřinácté v sezoně nejlepší klubový střelec Salah. Domácí Tachtsidis ale už ve 14. minutě vyrovnal. V několika šancích pak selhal útočník AS Řím El Shaarawy a v 65. minutě se na druhé straně zblízka trefil Pavoletti.

Hosty uklidnil střídající Totti, dělovka devětatřicetiletého útočníka po volném kopu se v 77. minutě zastavila až v síti. Na rozhodující brance se pak podílel další střídající hráč Džeko, který v 87. minutě předložil míč před odkrytou branku El Shaarawymu.

Neapol se tak krátce před začátkem zápasu s Atalantou ocitla na třetím místě, ale důležitou dohrávku zvládla. Už v desáté minutě favorizovaný tým uklidnil nejlepší střelec Serie A Higuaín, který po Hamšíkově centru usměrnil zblízka míč do sítě Bergama.

Domácí měli i nadále převahu, Allan v druhé půli trefil břevno, ale skóre změnil zase až Higuaín, jenž dal 32. gól v sezoně. Jeho hlavička nakonec Neapoli zachránila výhru, neboť hosté dokázali po vlastním gólu stopera Albiola snížit na konečných 2:1. 

Juventus pokračuje v jízdě i po zisku titulu

Ani po oslavách mistrovského titulu fotbalisté Juventusu v Serii A nepolevili. Na domácím hřišti porazili Carpi 2:0 a připsali si už desátou ligovou výhru v řadě. O vítězství rozhodl svým prvním gólem za turínský klub brazilský záložník Hernanes tři minuty před koncem prvního poločasu, konečný výsledek pak krátce před závěrečným hvizdem zařídil Simone Zaza.

Už jistý mistr tak ve svém prvním zápase po zisku titulu ohrozil naděje nováčka Serie A na udržení v nejvyšší soutěži. Na Carpi se totiž díky vítězství 2:0 nad Sampdorií Janov dotáhlo Palermo, kterému patří osmnáctá, tedy první sestupová příčka. Oba celky mají dvě kola před koncem shodně 35 bodů. O další čtyři zpět je devatenácté Frosinone, beznadějně poslední je už jistý sestupující Verona.

Právě Frosinone se postaralo o překvapení, když remizovalo na hřišti AC Milán a zkomplikovalo domácím boj o evropské poháry. Outsider vedl na San Siru už 2:0 a 3:1, ale o senzační výhru je ve druhé minutě nastavení připravil vyrovnávacím gólem z penalty Jérémy Ménez, navíc Mario Balotelli trefil v závěrečných vteřinách břevno.

Milánský celek díky remíze udržel naději na evropské poháry, ale dvě kola před koncem nemá dobrou výchozí pozici. Na pátou Fiorentinu, která drží poslední příčku zajišťující start v kvalifikaci Evropské ligy, ztrácí na sedmé pozici šest bodů. O bod lépe je na tom šesté Sassuolo.

Italská fotbalová liga - 36. kolo:

Udine - FC Turín 1:5 (47. Felipe - 50. a 83. Martínez, 12. Jansson, 45. Acquah, 56. Belotti), Chievo - Fiorentina 0:0, Juventus Turín - Carpi 2:0 (42. Hernanes, 80. Zaza), AC Milán - Frosinone 3:3 (50. Bacca, 74. Antonelli, 90.+2 Ménez z pen. - 2. Paganini, 44. Kragl, 54. Dionisi), Empoli - Boloňa 0:0, Palermo - Sampdoria Janov 2:0 (19. Vázquez, 85. Gilardino), Sassuolo - Hellas Verona 1:0 (58. Pellegrini), Lazio Řím - Inter Milán 2:0 (8. Klose, 84. Candreva z pen.), FC Janov - AS Řím 2:3 (14. Tachtsidis, 65. Pavoletti - 6. Salah, 77. Totti, 87. El Shaarawy), Neapol - Bergamo 2:1 (10. a 77. Higuaín - 85. vlastní Albiol).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články