Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Petržela: Je mi sestupu strašně líto. Ligu bychom příští rok hráli důstojně

Plzeň – Když přišel v zimě k týmu, hned prohlásil, že se záchranou nepočítá. Po porážce od Plzně se prognózy kouče Ostravy Vlastimila Petržely potvrdily a Baník se stane po padesáti letech druholigovým. Zkušený trenér však přiznal, že ho očekávaný pád nakonec vzal a rozesmutnil. Věří totiž, že jeho mladý tým mohl v příštím ročníku nejvyšší soutěže hrát důstojnou roli.

Vlastimil Petržela
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

"Ze začátku jsem to bral jako hotovou věc, moc jsem o tom nepřemýšlel, protože situace byla naprosto ztracená. Ale jak přibývá zápasů, máme dobrou atmosféru, chodí lidi, tak to na mě trochu doléhá a teď mi liga bude chybět," řekl Petržela po prohře 0:2 v Plzni, která definitivně poslala Baník do druhé ligy.

"Je mi to strašně líto, protože věřím, že bychom příští rok mohli ligu důstojně hrát. Kluci na to fotbalově mají, potřebují jen dozrát fyzicky," dodal.

Baník mohl teoretickou naději udržet jen v případě vítězství v Plzni. Ta ale potřebovala bodovat, aby mohla slavit titul, proto nic nepodcenila a šla si za výhrou. "Plzeň byla nachystaná na slavení. My jsme se snažili fotbal nezkazit a hrát. Rozdíl v síle a trénovanosti tam byl vidět, hlavně v soubojích. Pro kluky to byla škola, ale jsem s nimi spokojený, rozhodně se nemáme za co stydět," řekl Petržela.

Je nám líto, video expirovalo.
Granečný: O návrat se budeme společně pokoušet

Zkušený trenér předtím v lize vedl naposledy v roce 2007 Olomouc. Pak působil v nižších soutěžích a v zahraničí. Nyní se do ligy nečekaně vrátil, proto ho mrzí, že po půlroce jde znovu o soutěž níž. "Už jsem ligu dřív trochu zabalil, teď jsem dostal šanci se vrátit a musím říct, že jsem tomu přišel na chuť. Proto mě mrzí, že ligu teď hrát nebudeme," připustil.

Baník patří mezi nejtradičnější ligové celky a nejvyšší soutěž opustil jen v letech 1949 a 1966. Aktuálně je v lize déle jen Slavia, a to 51 let v řadě. Tentokrát se stal Ostravě osudným nevydařený podzim, během kterého získala jen čtyři body. "Těžko říct, jak by to vypadalo, kdybychom měli podzim lepší. Bylo by to úplně jiné, byl by tam větší tlak. Teď to bylo trochu bez nervů a tlaku, protože všichni byli smíření se sestupem," řekl brankář Vojtěch Šrom.

Věří však, že se týmu povede, podobně jako v roce 1966 rychle dostat Baník zpět do ligy. "Chceme se rychle vrátit, ale nevíme, jaký bude kádr, kdo odejde. Ale doufám, že hned postoupíme. Sám však nevím, co s námi udělá ten tlak, který bude určitě větší. Může přijít zápas, ve kterém nás porazí nějaká vesnice, a pak se uvidí, co to s námi udělá," dodal.

Trenér Petržela však týmu věří, jelikož druhou ligu dobře zná z působení ve Vlašimi. "Já se výzvy v podobě druhé ligy nebojím. Pokud budeme takhle pokračovat a na tréninku takhle pracovat, tak bychom se kvalitou kádru měli prosadit a uspět. Jedinou otázkou je, jak kádr bude vypadat, protože někteří kluci budou končit a vracet se z hostování. Přeci jen chtějí hrát první ligu. Bohužel jsou to naši klíčoví hráči," dodal Petržela s tím, že asi přijde o Vraštila, Lásika, Hrubého a další opory.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články