Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hušbauer v nastavení neproměnil penaltu a Slavia s Teplicemi jen remizovala

Praha – Třetí minuta nastavení, pád Jiřího Bílka ve vápně, písknutí do píšťalky. Když rozhodčí nařídil v dvaadevadesáté minutě pokutový kop, vše nasvědčovalo tomu, že Slavia přeci jenom z domácího duelu s Teplicemi, v němž dvakrát ztratila vedení, vydoluje tři body. Josef Hušbauer však penaltu neproměnil a utkání tak skončilo remízou 2:2. Sešívaní uhráli nerozhodný výsledek už potřetí v řadě a na čtvrtý Liberec ztrácí z pátého místa už devět bodů.

Josef Hušbauer
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Teplice vstoupily do utkání aktivně. V desáté minutě přiťukl Fillo Vachouškovi a jeho střelu vyrazil Pavlenka na roh. Za šest minut otevřeli skóre domácí. Mihalík zacentroval z pravé strany a uzdravený kanonýr Škoda v těžké pozici hlavou překonal Grigara. Skóroval poprvé od březnového derby na Spartě.

Hosté mohli srovnat v 27. minutě, kdy po rohu hlavičkoval Hora, ale Pavlenka balon vytáhl. V 31. minutě už však kapituloval. Teplice předvedly rychlou kombinační akci, kterou po Krobově stříleném centru zakončil střelou skluzem do prázdné branky Kukec.

Pražané si ještě do pauzy mohli vzít ztracené vedení zpět, ale Mihalík ve 35. minutě z malého vápna mířil vedle, stejně jako následně dvakrát hlavou Škoda.

Nejlepší slávistický střelec se třináctého gólu v ligové sezoně dočkal až v 51. minutě, kdy hlavou usměrnil míč k tyči poté, co jej hlavičkou vrátil do vápna Zmrhal. V 62. minutě mohl Škoda završit hattrick, jenže z otočky o kousek minul tyč.

V polovině druhé půle měl na noze vyrovnání Potočný, jehož střelu na poslední chvíli zblokoval Bílek. Aktivní Škoda se nedočkal hattricku ani v 73. minutě, kdy mířil hlavou nad. Podobně agilní Potočný měl poté na druhé straně dvě šance, ale dělbu bodů nezařídil. Z přímého kopu ho vychytal Pavlenka a poté se ve velké šanci ukopl.

Domácí si ale pasivní hrou dál koledovali o vyrovnání a to přišlo v 86. minutě, kdy po chybě slávistické obrany postupoval do brejku Fillo, našel střídajícího Táborského a ten zblízka překonal Pavlenku.

Přesto ještě domácí mohli rozhodnout o výhře. Po zákroku Ljevakoviče na Bílka nařídil sudí penaltu, ale Hušbauer nechal vyniknout brankáře Grigara. Za protesty ještě dostal červenou kartu hostující Soungole.

Slavia Praha - FK Teplice 2:2 (1:1)

Branky: 16. a 51. Škoda - 31. Kukec, 86. Táborský. Rozhodčí: Houdek - Wilczek, Ratajová. ŽK: Ljevakovič, Kukec, Krob. ČK: 90.+3 Soungole (všichni Teplice). Diváci: 6157.

Slavia: Pavlenka - Bořil, Bílek, Deli, Jablonský - Mihalík (88. Kenija), Souček, Hušbauer, Zmrhal - Železník (37. Barák) - Škoda (81. Mešanovič). Trenér: Uhrin ml.

Teplice: Grigar - Hora, Lüftner, Jeřábek (85. Táborský), Krob - Kodeš, Ljevakovič - Fillo, Vachoušek, Kukec (79. Chukwuma, 90. Soungole) - Potočný. Trenér: Vavruška.

Dušan Uhrin ml. (trenér Slavie): "Nejsem spokojený, protože jsme utkání měli zvládnout líp. Pořád jsme vedli, zbytečně jsme si to zkomplikovali a ještě jsme v 95. minutě nedali penaltu. V prvním poločase jsme měli tutové šance, které jsme měli proměnit. Někteří hráči hráli první půli velice podprůměrně, s nimi si to musím vyřídit. Při druhém inkasovaném gólu jsme udělali hroznou hrubku, že jsme balon nedali do území, kde by nám nehrozilo nebezpečí. Hušbauer hraje to, co od něj chci, bohužel nedal penaltu. Jedeme dál, nedá se nic dělat. Sice jsem hodně nespokojený, takováhle utkání musíme zvládat. Ale máme před sebou ještě čtyři kola a hrajeme o hodně. Myslím, že čtvrté místo je ztracené, to už nedotáhneme. Bojujeme o to, abychom zůstali pátí. Uvidíme, jak to bude s pohárem."

David Vavruška (trenér Teplic): "Věděli jsme, že tady můžeme i prohrávat, chtěli jsme být odolní a soupeře i překvapit aktivní hrou. Myslím, že z větší části utkání se nám to dařilo. Vždy jsme dobře zareagovali na inkasované branky, nepoložily nás, což se nám občas stává. Naopak jsme poté výkon ještě zvedli. Odehrát takovéhle utkání na Slavii, to se nemáme za co stydět. V naší situaci je ten bod zlatý, to je, jako kdybychom tu vyhráli. Máme na co navazovat. Horší je, co se stalo v 93. minutě. S tím souhlasit nemůžu. Tyhle věci nás sráží, nebudu to přecházet. Bavíme se o odolnosti týmu, a když jsme utkání svou vůlí a pracovitostí uhráli na přijatelnou remízu, tak prostě řešíme poslední nákop před bránu zkratovitě. Chování Soungoleho je pro mě také nepřijatelné."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články