Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jablonec napravil výprask z Dukly proti Slovácku, které se naopak trápí

Jablonec – Po šestigólovém výprasku z Dukly si fotbalisté Jablonce alespoň částečně spravili chuť v utkání proti Slovácku. Svého soupeře porazili 3:1 a potvrdili dobrou domácí bilanci z poslední doby. Naopak Moravané znovu dokázali, že jsou v krizi, když si připsali třetí porážku v řadě a klesli na osmé místo právě za Jablonecké. 

Radost fotbalistů Jablonce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Jablonec chtěl na domácím hřišti odčinit debakl 1:6 z předchozího kola na Dukle a od začátku měl proti Slovácku navrch. Už v sedmé minutě skončila Pernicova hlavička na tyči.

V 16. minutě už se skóre změnilo, když Hübschman našel volného Tecla a ten prostřelil brankáře Heču. Domácí útočník mohl po půlhodině hry přidal další gól, ale tentokrát zaváhání brankáře Slovácka nepotrestal.

Druhý poločas začal podobně jako ten první. V 50. minutě se po rohu dostal k míči Masopust a patičkou překonal Heču. Akci dva na jednoho poté nevyužili Mihálik s Teclem, ale Jablonec to mrzet nemuselo, protože v 66. minutě se k míči po Mihálikově ráně do tyče dostal Doležal a přidal třetí gól domácích.

Branky se nakonec dočkalo i Slovácko - v 88. minutě se o ni postaral střídající Došek. Nejlepší střelec hostů se prosadil den před svými 38. narozeninami.

FK Jablonec - 1. FC Slovácko 3:1 (1:0)

Branka: 16. Tecl, 50. Masopust, 66. Doležal - 88. Došek. Rozhodčí: Královec - Mokrusch, Nádvorník. Bez karet. Diváci: 2031.

Jablonec: Hrubý - Karavajev, Pernica, Kysela, Hybš - Masopust (67. Trávník), Hübschman, Greguš, Mihálik - Tecl (82. Wágner), Doležal (70. Pospíšil). Trenér: Frťala.

Slovácko: Heča - Reinberk, Rada, Hofmann, Šimko (61. Došek) - Biolek (74. Hlúpik), Šumulikoski, Daníček (61. Havlík), Valenta, Civič - Diviš. Trenér: Habanec.

Zdenko Frťala (trenér Jablonce): "Jsem rád, že nám dnes vyšel vstup do utkání. Prvních patnáct až dvacet minut jsme donutili hostující obranu k chybám a vypracovali si několik brankových příležitostí. Za to jsme byli odměněni prvním gólem. Ve druhém poločase se nám povedlo brankově využít rohový kop. Za stavu 2:0 jsme začali hrát na brejky, trochu jsme se zatáhli a v některých situacích nechali soupeři hodně prostoru. Podařilo se nám ale zvýšit na 3:0. Hosté se příchodem Doška dostávali do nebezpečných situací a v závěru se mu podařilo vstřelit branku. Za přístup k dnešnímu zápasu patří hráčům velký dík. Pro nás je to povzbuzením před středečním pohárovým utkáním se Spartou a nyní se musíme zregenerovat."

Svatopluk Habanec (trenér Slovácka): "Od začátku bylo jasné, že domácí musí hrát nátlakovou hru. V úvodu měli několik rohů během pěti minut, dobře nás napadali. Naše hra byla mdlá, přehrávali nás ve středu hřišti v rychlosti. My měli pár náznaků, ale přišla velká chyba ve středu hřiště, nezavření obrany a to nás stálo jednobrankové manko. Ve druhé půli jsme chtěli hru změnit, ale dostali jsme rychlý gól. Poté jsme sice měli šanci, mohli snížit, ale všechno rozhodla třetí branka. V závěru výsledek korigoval Libor Došek. I když podle výsledku vypadá zápas jednostranně, podle hry to tak nebylo. Nyní musíme porazit Zlín, pro nás je to zápas jara."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy