Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Souboj kamarádů. Dočkalovi se penalta proti Vrzalovi nekopala dobře

Praha - Vyhrocený souboj Dukly se Spartou vyvrcholil v šesté minutě nastavení proměněnou penaltou Bořka Dočkala. V brance proti němu přitom stál obránce a dlouholetý kamarád Ondřej Vrzal. Dočkal penaltu proměnil, avšak po utkání řekl, že se mu rozhodně nekopala snadno.

Ondřej Vrzal v brance Dukly
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Penaltu proti hráči z pole jsem ještě nekopal. Znám Vrziho od dětství, vím, že do brány lezl rád a celkem mrštný tam byl. Přesto jsem věřil, že se na míč nedostane," řekl Dočkal. Připustil ale, že příjemné pocity to pro něj v hektickém závěru nebyly. "Střelec potřebuje mít čistou hlavu. Ve chvíli, kdy se do brány převlékal hráč z pole, se neubráníte tomu, že myšlenky do hlavy skáčou. Pak jsem se snažil to z hlavy vypustit a už jsem na něj ani nekoukal," líčil reprezentační záložník. "Moc si neumím představit, jaké bych měl pocity, kdyby mi to hráč chytil, to by bylo hodně nepříjemné," dodal.

Vrzal vystihl směr, ale na balon nedosáhl. "Věřil jsem si. Filda (Rada) mi řekl, ať jdu doprava. Měl jsem tam jít dřív a třeba bych to chytil. Kdyby se mi to povedlo, šel bych slavit. Dočki to ale dobře kopl za tyč, to se špatně chytá i normálním gólmanům," uvedl Vrzal.

Že šel mezi tyče on, nebyla náhoda. "Když jsem byl v dorostu ve Slavii, byl jsem náhradní gólman, protože jsme neměli brankáře. V zápase jsem ještě nechytal, ale občas si zachytám při tréninku. Proto jsem šel," prohlásil obránce Dukly. Zápas hrál v obličejové masce kvůli zlomenině lícní kosti. "Při penaltě mi to nevadilo. Nebojím se, normálně s tím hlavičkuju," řekl.

Stejně jako spoluhráči se podivoval nad tím, co penaltě předcházelo. Zdálo se, že nejprve stál v ofsajdu hostující Petr Jiráček, který následně asi v souboji fauloval domácího Josipa Jurendiče. Poté hlavička sparťanského středopolaře trefila ruku domácího beka Lukáše Štetiny a míč zastavil gólman Dukly Rada, který jej udržel na čáře i přes dvojitou dorážku a zřejmě faul Davida Lafaty.

Ten poté přepadl do branky a domácí gólman ho lehce udeřil rukou do hlavy. Sudí Tomáš Kocourek následně Radu vyloučil a nařídil penaltu. V zápise o utkání uvedl, že červenou kartu udělil v nepřerušené hře, z čehož patrně vyplývá, že pokutový kop nenařídil za ruku. Vrzal se stejně jako ostatní domácí hráči domníval, že Kocourek píská faul Lafatovi. "Lafi ho tam okopával jak bramboru. Slyšel jsem píšťalu, rozhodčí ukazoval ven a najednou se to změnilo na penaltu. Nevím," řekl.

Jistý si nebyl ani Dočkal. "Úder od gólmana jsem viděl. Červená karta asi jo, ale jestli se to řeší penaltou, to vůbec nevím. Přišlo mi, že na konci obě strany byly nespokojené s každým výrokem. To svědčí o tom, že zápas nebyl úplně dobře zvládnutý," dodal Dočkal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články