Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Čech pomohl nulou k výhře Arsenalu, Liverpool v derby zničil Everton

Londýn – Po dvou remízách se fotbalisté Arsenalu dočkali výhry. Gunners v brance s Petrem Čechem porazili West Bromwich 2:0 a na třetím místě tabulky vystřídali Manchester City. Liverpool v městském derby rozstřílel Everton 4:0. Uspěl také Manchester United, který se po výhře 2:0 nad Crystal Palace drží pátý.

Alexis Sánchez z Arsenalu se raduje ze vstřelené branky
zdroj: REUTERS autor: Eddie Keogh

Oba góly Arsenalu dal Alexis Sánchez a v posledních čtyřech zápasech skóroval pětkrát. V šesté minutě se trefil střelou z 20 metrů, před poločasem překonal Fostera z trestného kopu. Několik šancí zvýšit měl Özil, jednou po jeho střele odvrátili míč z brankové čáry obránci, v druhé půli ho Foster vychytal.

West Bromwich byl nejblíž ke gólu v 29. minutě, kdy stoper McAuley hlavičkoval po rohovém kopu do břevna. V 72. minutě míč po dalším rohu propadl až k Rondónovi, ale ten u tyče nedokázal zaváhání bránících hráčů využít.

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal porazil West Bromwich a posunul se na 3. místo tabulky

Čech se v neděli vrátil do branky poprvé od březnového zranění, ale Arsenal pouze remizoval 1:1 v londýnském derby s Crystal Palace a český gólman musel po vyrovnávacím gólu Bolasieho čelit kritickým hlasům. Předtím Kanonýři remizovali i s West Hamem, až na třetí pokus dokázali zvítězit. Bodovali pošesté za sebou.

Manchester se dostal do vedení proti Crystal Palace krátce po úvodním hvizdu a nešťastně k tomu přispěl stoper hostů Delaney, jenž si do vlastní brány srazil Darmianův centr. Právě italský obránce Manchesteru po změně stran definitivně stvrdil tříbodový zisk domácích, když si připsal premiérovou trefu v dresu "Rudých ďáblů", který obléká od začátku této sezony. United doma zvítězili pošesté v řadě, z toho pětkrát udrželi čisté konto.

Radost hráčů United
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Liverpool přestřílel Everton v prvním poločase derby 18:3, ujaly se ale až poslední dva pokusy a díky brankám Origiho a Sakha šli domácí do šaten s dvougólovým náskokem. Chvíli po změně stran navíc obdržel červenou kartu obránce Evertonu Funes Mori. Šlo o 21. vyloučení v liverpoolském derby v historii Premier League, žádný jiný zápas není z hlediska počtu červených karet podobně vyhrocený.

Přesilovku "Reds" využili k dalším dvěma zásahům, o které se postarali Sturridge a Coutinho. Everton za celý zápas nevyslal jedinou střelu na branku a z posledních sedmi zápasů získal jen tři body. Svěřenci Jürgena Kloppa se mohli radovat ze třetího tříbodového zisku v řadě.

Bodovat potřeboval nutně také West Ham, aby se udržel v tříbodovém závěsu za Manchesterem United. Proti Watfordu vedl po 53 minutách 3:0, z toho dvakrát se trefil Noble z penalty. První gól si připsal Carroll, který se poprvé v kariéře trefil ve třech ligových duelech po sobě. Za hosty skóroval pouze Prödl. Kontaktní branku mohl v nastavení přidat Deeney, neproměnil však pokutový kop.

Výsledky dohrávek anglické fotbalové ligy:

Liverpool - Everton 4:0 (43. Origi, 45.+2 Sakho, 61. Sturridge, 76. Coutinho), West Ham United - Watford 3:1 (45. a 53. Noble oba z pen., 11. Carroll - 64. Prödl), Manchester United - Crystal Palace 2:0 (4. vlastní Delaney, 55. Darmian), Arsenal - West Bromwich 2:0 (6. a 38. Sánchez)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články