Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Slavia se představí na Hané, Liberec přivítá Jihlavu

Praha - Fotbalová liga pokračuje pěti zápasy 25. kola. Čerstvý finalista domácího poháru z Mladé Boleslavi zajíždí na horkou půdu Slovácka. Slavia nastoupí v Olomouci a sobotní program zakončí večerní duel Liberce s Jihlavou. Přímý přenos utkání Liberec - Jihlava sledujte na ČT sport od 20:15. Náš web z něj nabídne textový on-line přenos.

Simon Deli ze Slavie (vpravo) bojuje o míč s olomouckým Jakubem Petrem
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Za vedoucím tandemem Plzeň – Sparta nadále pokračuje boj o zbylé pohárové příčky. Třetí místo prozatím drží Mladá Boleslav, která se představí na Slovácku, s nímž neprohrála posledních šest ligových zápasů.

"Slovácko je na svém stadionu velmi těžkým soupeřem, a pokud nechceme odjíždět s prázdnou, musí všichni hráči zahrát s maximálním nasazením a soustředěním. I při náročném programu chceme uspět a uhájit třetí místo v tabulce," uvedl trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím.

Svěřenci Svatopluka Habance budou chtít naopak složit reparát po překvapivé porážce s posledním Baníkem. "Naše poslední dva zápasy byly jako na houpačce. Podali jsme vynikající výkon proti Spartě a následně odehráli hanebný první poločas v Ostravě. Chystám změny minimálně na třech místech v sestavě," prozradil domácí kouč.

Pátá Slavia ztrácí na čtvrtý Liberec pět bodů a nutně potřebuje zvítězit na půdě předposlední Olomouce. Na Hané však nevyhrála dlouhých osm let. "Nemůžeme se ohlížet, jestli Olomouc hraje o záchranu. Chceme na příčky, které by nám zaručovaly pohárové umístění, takže do Olomouce jedeme s tím, že chceme vyhrát," řekl trenér Slavie Dušan Uhrin mladší.

Sigma po domácí kanonádě proti Baníku narazila v Liberci a na čtrnáctou příčku, kterou momentálně okupuje Příbram, ztrácí čtyři body. "My se nedíváme na to, proti komu hrajeme. Už nemůžeme hodnotit kvalitu soupeře, s každým se dá vyhrát. Musíme do zápasu jít tak, abychom znovu hráli o další naději," konstatoval lodivod olomoucké Sigmy Jiří Jílek.

Liberecký Slovan nastoupí proti Jihlavě až večer. Výsledek z Olomouce tudíž bude znát. "Věřím, že když tohle utkání zvládneme, tak se přiblížíme tomu, aby boj o čelo tabulky byl pro nás nakonec úspěšný. Zápas pro nás bude takovým prubířským kamenem z toho pohledu navázat na poslední dvě vítězství. Kromě dvou hráčů se nám všichni uzdravili, věřím, že i tohle nám pomůže," pochvaloval si domácí stratég Jindřich Trpišovský.

Jihlava ovšem rozhodně nepřijede na sever Čech odevzdat tři body. V loňské sezoně zde sahala po výhře a ztratila ji až brankou z poslední minuty. "Rádi bychom v Liberci zopakovali výkon z posledního zápasu proti Teplicím, v němž jsme byli aktivní, vyhrávali osobní souboje, dobře kombinovali a dařilo se nám i zakončení. Liberec bude jiný soupeř, na jaře se mu daří a doma je favoritem," pochválil soupeře jihlavský trenér Michal Hipp.

Ve zbylých sobotních utkáních nastoupí Příbram proti Baníku a Teplice se Zlínem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články