Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Juliš: V poločase se mi chtělo brečet. Tentokrát se od nás štěstí odvrátilo

Praha -Zatímco v předchozích kolech fotbalistům Sparty vždy alespoň částečně pomohlo k postupu štěstí, v domácí odvetě čtvrtfinále Evropské ligy s Villarrealem tomu bylo naopak. Pražané si vytvořili spoustu šancí, ale střelecky se jim nedařilo. To španělský tým byl téměř stoprocentní. Útočník Lukáš Juliš přiznal, že se mu kvůli tomu chtělo v poločase brečet. Konečný výsledek 2:4 mu ale alespoň částečně zvedl náladu. Podle něj Letenští totiž ukázali vůli a rozloučili se s účinkováním v soutěži se vztyčenou hlavou.

Fotbalisté Sparty děkují fanouškům po prohře s Villarrealem
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Nakonec jo. V 50. minutě to vypadalo špatně, ale naštěstí jsme udělali zápas ještě hezký a fanoušky to bavilo. Takže jsme rádi," řekl po zápase Juliš.

Letenští v prvním poločase favorita přehrávali, měli víc šancí, ale góly dával soupeř a do kabin šel s vedením 3:0. "Trošku se to od nás odklonilo. My jsme takhle hráli na Krasnodaru, na Laziu to bylo také to samé, co Villarreal zahrál tady u nás. Tři střely, tři góly, my jsme měli šest střel a nedali jsme. Nedá se nic dělat, myslím, že to byla dobrá cesta a nezapomeneme na ni," uvedl jednadvacetiletý útočník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta Praha - Villarreal

Zlomový byl podle něj druhý inkasovaný gól ve 43. minutě, po němž následoval do pauzy ještě jeden. "Po prvním gólu jsme měli šance, abychom to otočili třeba na 2:1 a pak třeba na 3:1. Spíš ten druhý gól nás dostal úplně dolů. Museli bychom v tu chvíli dát čtyři góly a to už bylo skoro nereálné," konstatoval Juliš.

V poločasové přestávce mu nebylo nejlépe. "Chtělo se mi skoro brečet, to bylo tak nezasloužené. Bylo to smutné, ale v poločase jsme si řekli, že to ještě dohrajeme se ctí. Trenér nám říkal, ať pokračujeme. Myslím, že jsme hráli moc dobře, akorát jsme měli smůlu. Chtěli jsme dát hlavně nějaké góly, abychom se rozloučili s diváky, a to se, myslím, povedlo," dodal.

Když sparťané v 71. minutě snížili na 2:4, Juliš ještě věřil, že by jeho tým mohl srovnat. "Chtěli jsme rychle brát balon a ještě hrát, abychom si to co nejvíc užili. Oni se víc zatáhli, v podstatě měli náskok ještě dalších čtyř gólů. Hezky jsme je zatlačili, měli jsme ještě šance a je škoda, že jsme nedali kontaktní gól," litoval.

Byl nadšený z fanoušků, kteří v závěru děkovali sparťanům potleskem vestoje. "Pro mě osobně úžasný zážitek. Něco takového jsem nikdy nezažil. Tleskal nám i kotel Villarrealu, tak jsme jim také zamávali. Krásné," dodal Juliš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články