Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Zlínský fotbalový klub jedná o spojení se Slováckem

Zlín - Zlín podle všeho přijde o prvoligový fotbal. Vedení klubu podle deníku Sport jedná o spojení s druholigovým Slováckem a přestěhování do Uherského Hradiště.

Slovácko a Zlín se zřejmě sloučí
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Jednáme prakticky od začátku sezony a mluvilo se o tom už před rokem, kdy jsme klub kupovali. Ale tehdy nebyl zájem ze všech stran," řekla deníku Sport předsedkyně představenstva 1. FC Slovácko Marcela Mrázková. "Cílem je vybudovat v regionu jeden silný tým a pan Zemek (hutní magnát a majitel Slovácka) je asi finančně silnější než pan Červenka (majitel Zlína)," dodala.

Situace se změnila, protože podle Sportu majitel zlínského klubu už nechce do fotbalu investovat a podobný postoj mají i představitelé Zlínského kraje, kteří nechtějí dotovat dva profesionální kluby. "Za poslední roky jsme do fotbalu dali sedmdesát milionů korun," řekl listu náměstek zlínské primátorky Martin Janečka. "Samozřejmě bych chtěl, aby se ve městě hrály všechny nejvyšší soutěže. Ale to není možné. Nejsme tak bohatý kraj," uvedl.

O jednání moravských klubů byl informován i fotbalový svaz a vedení obou celků má čas do konce března příštího roku, aby předložila konečný projekt sloučení. "Jde o akciové společnosti, takže mají postupovat podle obchodního zákoníku. Když bude projekt kvalitní a splní všechny podmínky, řídící orgán soutěže by měl fúzi schválit," prohlásil ředitel legislativně-právního oddělení ČMFS Marcel Petrásek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články