Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Juventus i Neapol nezaváhaly, AS Řím ztrácí na druhé místo šest bodů

Milán - Juventus Turín v italské lize otočil zápas na hřišti AC Milán a vyhrál 2:1, na čele ligy ale mají kvůli výhře Neapole 3:0 nad Veronou stále šestibodový náskok. Fotbalisté AS Řím remizovali doma s Boloňou 1:1 a na Neapol ztrácejí šest bodů. Druhé místo přitom svému držiteli vynese přímý postup do Ligy mistrů, zatímco třetí celek Serie A musí do kvalifikace.

Slavící fotbalisté Juventusu
zdroj: imago sportfotodienst

Neapol proti Veroně od začátku potvrzovala roli favorita, blízko brance byl v desáté minutě Insigne, trefil však tyč. V útoku dostal místo distancovaného Higuaína příležitost Gabbiadini a právě on otevřel skóre zápasu. Callejónovu střelu brankář Gollini vyrazil pouze k čtyřiadvacetiletému útočníkovi a ten se z dorážky nemýlil.

V závěru poločasu fauloval ve vápně Souprayen, obdržel červenou kartu a jeho tým navíc čelil penaltě, kterou proměnil Insigne. Po změně stran se Neapol už tolik do šancí nedostávala, jednu z mála ale využil Callejón a upravil na konečných 3:0.

Fiorentina popáté za sebou nevyhrála a třetí místo už zřejmě neobsadí

Empoli se dostalo do vedení čtyři minuty před koncem poločasu, když si Pucciarelli položil obránce povedenou kličkou a střelou k tyči překonal gólmana Fiorentiny. V druhém poločase se sice z branky radoval útočník hostů Kalinič, jeho trefa ale nebyla uznána kvůli ofsajdu.

Definitivní potvrzení výhry přinesl dvě minuty před koncem z dorážky Zielinski, jenž v Empoli hostuje z Udine. Fiorentina se nachází na pátém místě se ztrátou sedmi bodů na třetí AS Řím, který má navíc zápas k dobru.

Povedenou premiéru na lavičce Lazia Řím prožil bývalý útočník Simone Inzaghi, jehož tým v Palermu i díky dvěma trefám Kloseho zvítězil 3:0. Lazio prolomilo remízové prokletí na hřištích soupeřů a vyhrálo venku poprvé od 9. ledna. Sicilský celek čeká na tříbodový zisk už 11 zápasů.

Milán otevřel skóre v 18. minutě z rohu po hlavičce brazilského obránce Alexe, ale vedení domácím dlouho nevydrželo. Juventus se vrhl do útoku a teprve sedmnáctiletý brankář Donnarumma musel pořádně natahovat všech svých 196 cm, aby vytáhl střelu Lichtsteinera. Poté zneškodnil i pokus Marchisia, ale na přesnou střelu chorvatského útočníka Mandžukič již nedosáhl.

Na začátku druhé půle podržel Juventus důležitými zákroky nestárnoucí brankář Buffon a po hodině hry dokonal obrat "Staré dámy" po dalším rohovém kopu tečovanou ranou Francouz Pogba. Juventus v Serii A zvítězil pošesté za sebou, poslední prohru utrpěl loni v říjnu.

AS Řím remizoval s Boloňou a na druhé místo ztrácí šest bodů

Boloňa dala v šesti posledních zápasech jediný gól a získala jen tři body za bezbrankové remízy. V Římě ji v 26. minutě poslal nečekaně do vedení Rossettini, který prodloužil hlavou do sítě Zúňigův nepřímý kop. Krátce předtím neproměnil velkou šanci domácí Salah, který po sólu na brankáře trefil jen tyč.

Po poločase orazítkoval Salah brankovou konstrukci znovu, ale v 50. minutě se už po další akci střídajícího Tottiho konečně prosadil. Další gól však už domácí tým ani přes mohutný tlak nepřidal.

Výsledky 32. kola Serie A

Frosinone - Inter Milán 0:1 (74. Icardi), Chievo - Carpi 1:0 (83. Pellissier), Sassuolo - FC Janov 0:1 (42. Dzemaili), AC Milán - Juventus Turín 1:2 (18. Alex - 27. Mandžukič, 65. Pogba), Empoli - Fiorentina 2:0 (41. Pucciarelli, 88. Zielinski), FC Turín - Atalanta 2:1 (35. Peres, 46. López - 82. Cigarini), Neapol - Hellas Verona 3:0 (33. Gabbiadini, 45.+2 Insigne z pen., 70. Callejón), Sampdoria Janov - Udine 2:0 (58. vlastní Armero, 85. Fernando), Palermo - Lazio Řím 0:3 (10. a 15. Klose, 73. Anderson), AS Řím - Boloňa 1:1 (50. Salah - 26. Rossettini).

Zdroj
ČTK, juventus.com [juventus.com]

Hlavní zprávy

Nejčtenější články