Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Povídání o kopané

Marcelo je herec, zlobil se trenér Wolfsburgu. Od fanoušků "dostal" Oscara

Wolfsburg – Už porážka Realu Madrid 0:2 v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů na půdě Wolfsburgu vzbudila udivené reakce. Nečekaný výsledek však, co se týče emocí, ještě přebila simulace obránce španělského klubu Marcela. Ten si za vystoupení po střetnutí vyslechl spoustu kritiky a fanoušci na internetu si z něj okamžitě začali dělat legraci.

Obránce Realu Madrid Marcelo
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

V hokeji se na nabuzení týmu při nepříznivém výsledku používá například rvačka. Marcelo se pokusil svému týmu pomoci jinak, hereckým představením, které mělo Realu získat výhodu jednoho muže v poli navíc. Avšak nepodařilo se a místo toho nyní sklízí kritiku a posměch.

Velké představení přišlo v sedmdesáté minutě. Real prohrával 0:2 a Marcelo se dostal do kontaktu se střelcem jedné z branek Maxem Arnoldem. Toho nejprve lehce kopl, což se záložníkovi Wolfsburgu nelíbilo a něco na Brazilce pokřikoval. Sedmadvacetiletý bek zareagoval po svém. Arnolda trefil hlavou, sám se svalil k zemi a požadoval pro soupeře červenou kartu.

Té se nedočkal, ale k překvapení všech přesto Arnold dostal od sudího žlutou. "Marcelo je herec. Řekl jsem mu, ať přestane simulovat... Tohle sem vážně nepatří. Je to velmi nesportovní a on to nemá zapotřebí," rozčiloval se po střetnutí kouč Wolfsburgu Dieter Hecking.

Je nám líto, video expirovalo.
Simulace obránce Realu Marcela v utkání s Wolfsburgem

Sám Arnold situaci vzal s klidem a humorem. "Řekl jsem mu, že bych měl stejně krásné vlasy jako má on," řekl s úsměvem jednadvacetiletý záložník, jehož trefa z pětadvacáté minuty společně s proměněnou penaltou Ricarda Rodrígueze zajistily domácím překvapivé vítězství.

Trest nepřijde, posměšků je však spousta

Do brazilského reprezentanta se po utkání pustili experti i fanoušci. Například Roy Keane, bývalá hvězda Manchesteru United a nynější televizní expert, označil nasimulovaný pád za šokující. Bývalý manažer Anglie Glenn Hoddle ho zase popsal jako trapný a hanebný.

Spousta fotbalových příznivců žádala pro Marcela dodatečný trest, který ale nepřijde, jelikož disciplinární komise UEFA by mohla dodatečně zasáhnout pouze za předpokladu, že by sudí incident přehlédli.

Marcelo se tak dočkal trestu alespoň v podobě vtípků, které si z něj okamžitě fanoušci na internetu začali dělat. Někteří mu přidali do rukou Oscara, jehož si dle nich za velkolepé vystoupení zasloužil.

Jiní mu zase radili, že až příště bude chtít někoho trefit hlavou, měl by si vzít vzor ze svého trenéra Zinedina Zidana, který v památném finále mistrovství světa 2006 sestřelil Marca Materazziho.

Nechybělo ani popichování na adresu Marcelových vlasů. "Říkám ’NE’ dotýkání se vlasů a obličeje."

Marcelo tak má s celým Realem v odvetě co napravovat. Jestli tedy nechce skončit v Lize mistrů a být opět terčem posměchu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články