Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Byla to jasná penalta, říká Zavadil. Směšné, oponuje Vavruška

Teplice - Brněnský kapitán Pavel Zavadil měl po kontroverzní penaltě, díky které Zbrojovka vyhrála ve 23. kole fotbalové ligy v Teplicích 1:0, jasno. Přestože podle televizních záběrů to vypadalo, že hostující záložník upadl až pár sekund po nijak tvrdém zákroku Admira Ljevakoviče, šlo podle něj o stoprocentní pokutový kop.

Pavel Zavadil
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

"Podívejte se na moje koleno, jasný penaltový zákrok," řekl Zavadil. "Já jsem natolik fair play, že jsem se chtěl zvednout a zakončovat, ale bohužel to nešlo. Podívejte na koleno," dodal sedmatřicetiletý záložník, kterého však Ljevakovič nejspíš zasáhl do holeně. "Nebyl to kontakt. Normálně faul, nemohl jsem zakončit. Nemohl jsem vstát a střílet," doplnil k okamžiku z 81. minuty.

"Rozhodčí to posoudil správně, jen čekal, jestli můžu, nebo nemůžu. A lidi mi říkali, že to bylo slyšet až na tribunu," uvedl Zavadil. Nařízený pokutový kop proměnil Jakub Řezníček, který se ke klíčové situaci příliš vyjadřovat nechtěl. "Slyšel jsem nějaké cvaknutí a Pavel pak spadl. Posoudit to musí někdo jiný, kdo to líp viděl," dodal.

Jasno měl naopak trenér Teplic David Vavruška. "Když tu penaltu zhodnotím, bude to na disciplinárku," prohlásil. "Chodíme na předsezonní schůzky s pravidlovým expertem, kde jasně zaznívá, že se nemá řešit každý kontakt, že se má posuzovat jeho intenzita. Fotbal je podle nich kontaktní sport," uvedl kouč.

Podle něj o penaltu v žádném případě nešlo. "Jestliže hráč hraje tři vteřiny po zákroku a pak si lehne, jestli tohle myslí vážně, tak to tedy... Měl jsem Pavla za férového hráče," poznamenal. "Žádný kontakt jsem neslyšel, slyšel jsem jen jeho hodnocení a výmluvy. Směšné, tečka," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články