Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Olomouc chce zvýšit svoji šanci na záchranu. Doma přivítá poslední Ostravu

Olomouc – Veledůležité utkání v boji o udržení v lize čeká na fotbalisty Olomouce. Předposlední tým tabulky, jenž na jaře uhrál zatím jen dva body, na svém hřišti přivítá poslední Ostravu, která má sestup téměř jistý. Sigma doufá, že se v utkání dokáže odrazit k lepším zítřkům. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport od 20:05.

Olomoučtí sedmkrát za sebou v lize nevyhráli a ztrácejí šest bodů na čtrnáctou Jihlavu. Páteční duel proto vnímají jako klíčový. "Je potřeba k utkání přistoupit s vědomím, že to je naše poslední možnost vrátit se do boje o záchranu. Mít stoprocentní přístup, maximální koncentraci, maximální odpovědnost a jít si s maximálním drajvem pro tři body," řekl trenér Sigmy Václav Jílek.

Ostrava se na jaře pod novým koučem Vlastimilem Petrželou zvedla, ale k záchraně jí chybí propastných 15 bodů. "Baník je v situaci, kdy na ně je minimální tlak, hráči hrají o svou budoucnost. V jarních utkáních hráli aktivně a agresivně, je tam vidět rukopis trenéra Petržely," upozornil Jílek.

Hanáci sice na podzim v Ostravě prohráli 0:1, ale v posledních sedmi domácích zápasech dokázali slezského soupeře pětkrát porazit. "Myslím, že nás nečeká jednoduché utkání. Musíme konečně dát góly, zlepšit chování ve vlastní a soupeřově šestnáctce," nabádal olomoucký kouč. Domácí jsou se 17 vstřelenými brankami nejméně produktivním celkem nejvyšší soutěže, Ostrava je v této statistice těsně před nimi (19).

Baník chce navázat na minulé venkovní utkání, ve kterém v Jablonci nečekaně remizoval 1:1 a v sezoně získal první bod ze hřišť soupeřů. "Mužstvo jde herně pořád nahoru, po této stránce jsem s progresem v přípravě spokojen. Když se vyvarujeme hloupých chyb, které poznamenaly utkání s Teplicemi (1:2), jsme schopni bodovat," prohlásil Petržela, který dříve Olomouc trénoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sigma bere zápas s Ostravou jako klíčový duel sezony
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články