Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Za zlomenou čelist přišel tvrdý trest. Volešák si dva měsíce nezahraje

Praha – Dva měsíce bude bez fotbalu Ladislav Volešák. Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR zastavila záložníkovi druholigového Vyšehradu činnost za surovou hru, která vedla k vážnému zranění protihráče.

Ladislav Volešák v dresu Příbrami
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Jednatřicetiletý středopolař v 17. kole druhé ligy v souboji loktem zlomil čelist karvinskému Janu Šislerovi, jenž musel na operaci. Volešák za svůj zákrok nebyl vyloučen a zápas dohrál.

Trenér brankářů Zlína Otakar Novák a vedoucí mužstva Jan Somberg dostali trest na čtyři zápasy za vulgární výrazy na adresu rozhodčího v duelu s Olomoucí. Prvně jmenovaný se navíc dopustil úmyslného narušení hry a musí zaplatit 10 tisíc korun, Somberg pak polovinu. Kondiční trenér Slavie Pavel Čvančara dostal za nevhodné chování k rozhodčímu v derby na Spartě důtku.

Disciplinárka zahájila řízení se Spartou i Slavií kvůli nevhodnému chování části diváků v derby. Stejný prohřešek bude komise řešit také se Zlínem po utkání proti Olomouci.

Sparťan Martin Frýdek nasbíral v sezoně osm žlutých karet a nebude moci nastoupit v příštích dvou kolech, stejně jako zlínský David Hubáček za vyloučení proti Olomouci. O polovinu nižší trest za čtyři napomínání si odpykají plzeňský František Rajtoral, slávista Josef Hušbauer, liberecký Michael Rabušic, jablonecký Ján Greguš, teplický Martin Fillo, příbramský Josef Divíšek a jihlavský Tomáš Kučera.

V druhé lize za čtyři žluté karty mají stejný trest Petr Literák z Frýdku-Místku, Radim Grussmann z Opavy, Martin Sladký z Táborska, Jan Sedlák z Karviné a František Mysliveček z Vyšehradu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články