Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Jednadvacítka zahajuje druhou polovinu kvalifikace ME, doma hostí Lotyšsko

Praha – Boj o postup na mistrovství Evropy do 21 let pokračuje. Česká reprezentace zahájí druhou polovinu kvalifikace v Uherském hradišti, kde přivítá Lotyšsko, s nímž v prvním střetnutí remizovala 1:1. Výběr trenéra Vítězslava Lavičky je zatím v základní skupině na druhém místě s bilancí tří výher a dvou porážek. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 17:50.

"Byl to zápas plný zvratů a poznali jsme, že Lotyšsko je nepříjemný soupeř. Chtěli jsme víc než jeden bod, ale s vypětím jsme uhráli remízu," připomněl Lavička, že český tým loni v Jelgavě vyrovnal pět minut před koncem zásluhou Stanislava Klobásy.

Útočník Mladé Boleslavi tentokrát v nominaci není, nechybí však záložník Ajaxu Václav Černý a Lavička vybral také Tomáše Součka ze Slavie, o kterém před přípravnými zápasy se Skotskem a Švédskem uvažoval i kouč reprezentačního áčka Pavel Vrba.

"Z naší aktuální soupisky udělal Souček největší pokrok a zákonitě padl do oka i kolegovi Pavlu Vrbovi," uvedl Lavička. "Nakonec však zůstal u nás, protože áčko má sice přednost, ale my hrajeme kvalifikaci, zatímco je čekají přípravné zápasy," přidal.

Jednadvacítka v dosavadním průběhu kvalifikace odehrála pět zápasů a s 11 body je v tabulce druhá o bod za Belgií. Třetí Černá Hora má na kontě devět bodů, odehrála však o jedno utkání víc. Na mistrovství, které příští rok přivítá Polsko, postoupí přímo pouze vítězové skupin. Čtyři nejlepší celky z druhých míst se poté utkají o dvě místa na turnaji v baráži.

"Kdyby se nepostoupilo přímo, tak pro baráž je důležitý každý bod," zdůraznil manažer jednadvacítky Jaromír Šeterle, že tým si nemůže dovolit zaváhat. "Navíc je nás ve skupině šest, takže se nám na konci nezapočítají výsledky s posledním týmem tabulky," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články