Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Teplice v Ostravě spasily rohy a po pěti měsících slaví výhru venku

Ostrava – Po pěti zápasech venku, z nichž vydolovali pouze bod, se fotbalisté Teplic dočkali opět výhry na hřišti soupeře. Severočeši si tři body odvezli z Ostravy. Baník sice do duelu vstoupil lépe a ujal se vedení, hosté však střetnutí díky dvěma povedeným rohům otočili a zvítězili 2:1. Tepličtí tak posedmé v řadě s Baníkem neprohráli a s 26 body se vyhoupli do bezpečné vzdálenosti od patnácté Olomouce.

Utkání Baník Ostrava - Teplice
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Ostrava začala svižně a aktivní presink jí už ve čtvrté minutě vynesl vyloženou šanci: Holzer hbitě na půlící čáře vypíchl míč stoperu Lüftnerovi, ale sólo od středového kruhu mu zmařil brankář Chudý.

Dvacetiletý kapitán Baníku si pokaženou chuť spravil o deset minut později. Domácím vyšel brejk jako z partesu: Mondek se ještě na vlastní půlce zbavil Ciskaridzeho, dlouhý sprint po pravém křídle vyšperkoval přesným pasem na Holzera, který míč z první a slabší pravačkou po zemi posunul kolem Chudého do sítě. S druhou brankou sezony se tak osamostatnil v čele klubové tabulky střelců Ostravy.

Sympatický výkon domácích na matně působícího soupeře půl hodiny stačil. Jedno zaváhání při standardní situaci ale Tepličtí okamžitě ztrestali. Ostrava si v 31. minutě nepohlídala náběh Filla, který hlavou trknul Krobův roh přesně k tyči a nejlepší teplický kanonýr po deseti kolech bez gólu prolomil střelecký půst.

Fotbal však oboustranně strádal a ubojovaný duel se odehrával povětšinou mezi oběma šestnáctkami bez šancí i nebezpečných střel. Vyloženě remízový zápas rozhodla větší zkušenost Teplických při standadrních situacích. Další Krobův roh v 73. minutě na přední tyči hlavou prodloužil Ciskaridze a veterán Vachoušek, operující celé utkání na hrotu ofenzívy, na malém vápně pouze placírkou usměrnil balon do sítě.

Definitivně mohl Ostravu srazit třetí trefou Fillo, ale Chmiel jeho ránu chytil. Domácí se proto v závěrečné úsilí dočkali poslední situace, která jim mohl přinést vyrovnání, ovšem Hrubý z dvanácti metrů po Šašinkově průniku volejem přestřelil.

Baník Ostrava - FK Teplice 1:2 (1:1)

Branky: 14. Holzer - 31. Fillo, 73. Vachoušek. Rozhodčí: Julínek - Kotík, Caletka. ŽK: De Azevedo - Nivaldo, Ljevakovič, Fillo. Diváci: 4501.

Ostrava: Chmiel - Dostál, Kaša, Vraštil, Lučič - Lásik (81. J. Šašinka), Ožvolda (59. Mešaninov) - Mondek, Hrubý, Holzer - De Azevedo (67. Červenka). Trenér: Petržela.

Teplice: Chudý - Hora, Lüftner, Ciskaridze, Krob - Kodeš, Soungole (69. Kukec) - Gregáň (32. Nivaldo), Ljevakovič, Fillo - Vachoušek (78. Potočný). Trenér: Vavruška.

Vlastimil Petržela (trenér Ostravy): "My jsme to utkání prohráli vlastní hloupostí po dvou rozích. Je to hrubá chyba a nezodpovědnost hráčů, protože standardky děláme pořád. I když jsme dneska nebyli tak dynamičtí a nemělo to takovou šťávu, bylo to zbytečné. Podepsal se na nás trošku zápas v Jablonci, kde to hráči neskutečně odjezdili. Neproměnili jsme bohužel šance, které si soupeř ze hry nevytvořil. A oni tam navíc měli dva nadstandardní hráče Filla a Vachouška, kteří věděli, kdy to podržet, jak to zahrát. To nám zatím chybí. Neděláme z toho tragédii."

David Vavruška (trenér Teplic): "Chtěl bych vyzdvihnout práci Baníku Ostrava, s respektem k jeho herním výkonům musíme říct, že si strašně ceníme výhry, která byla upracovaná a kostrbatá. Pustili jsme soupeře do laufu, když jsme brzy dostali gól, to jsme nechtěli. Baník nás nepřekvapil ničím, věděli jsme, že bude hrát kvalitně a uvolněně, to se potvrdilo. Nám dnes hra nešla. Vázla nám kombinace, první balon po zisku, hrozně jsme je ztráceli. Vlastními nepřesnostmi jsme se dostali do problémů. Ale jak to chodí v moderním fotbalu, když vám to nejde, pomohli jsme si dvěma standartdkami. Tohoto vítězství si opravdu velmi ceníme."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články