Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Atraktivní soupeř, či schůdnější cesta? Los určí čtvrtfinálového soka Sparty

Nyon (Švýcarsko) – Dočkají se střetnutí s vysněným Liverpoolem, narazí na jednoho ze tří španělských celků či natrefí na schůdnou Bragu? Fotbalisté Sparty po historickém postupu přes Lazio poznají soupeře pro čtvrtfinále Evropské ligy. Přímý přenos losu sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 13:00.

Slavící fotbalisté Sparty
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Liverpool byl vysněným sokem pro Pražany už při losování osmifinále, ale tehdy na Reds vyšlo ostrovní derby s Manchesterem United, které zvládli. Nyní má Sparta druhou šanci, že na slavný klub narazí, a někteří hráči věří, že tentokrát to už vyjde.

"Každé kolo říkám Liverpool. Moc jim fandím, přeji jim už od malička a strašně bych si ho přál, ale uvidíme," řekl po utkání s Laziem, v němž pomohl jednou brankou k výhře 3:0, Lukáš Juliš.

Dalším těžkým soupeřem je německý Dortmund. S Borussií Sparta poměřila síly nedávno. V lednu se s druhým týmem německé ligy, který v osmifinále vyřadil Tottenham, střetla v rámci přípravy a prohrála 1:3.

Los může Spartu nasměrovat opět na jih. V osudí budou totiž také tři španělské celky, Villarreal, Athletic Bilbao a Sevilla. Nejpřijatelnější možností z tria z Pyrenejského poloostrova je podle některých fotbalových expertů baskické Bilbao, na které mají Pražané výborné vzpomínky. V sezoně 2012/13 ho v základní skupině Evropské ligy dokázali doma porazit 3:1 a venku pak uhráli remízu 0:0.

Sparta může vyrazit i na východ. Do čtvrtfinále se dostal ukrajinský Šachtar Doněck, jenž tradičně patří k silným soupeřům. Tým, který po ukrajinské krizi hraje ve Lvově, kvalitu ukázal třeba v první kole play-off, v němž vyřadil Schalke, s nímž se Pražané utkali v základní skupině.

Asi nejschůdnějším sokem by byla Braga. Cenné informace o portugalském týmu může nabídnout Liberec, jenž na něj narazil v základní skupině. V obou případech ale prohrál. Že však nejsou žádní nazdárci, ukázali fotbalisté Bragy v osmifinále, v němž vyřadili Fenerbahce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lazio - Sparta

Los, který proběhne tradičně v Nyonu, podobně jako ten osmifinálový není nijak omezený a mohou na sebe narazit znovu dva týmy ze stejné země. Ceremoniálem již nepovede nový předseda FIFA Gianni Infantino, ale ředitel soutěží UEFA Giorgio Marchetti. Míčky z osudí potáhne bývalý švýcarský útočník Alexander Frei.

Čtvrfinále se uskuteční 7. a 14. dubna.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články