Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Příbramský Huňa dal hattrick, Zlín zůstal bez gólu

Příbram - Fotbalisté Příbrami se v prvoligové tabulce posunuli blíž ke klidnějšímu středu. V dnešním duelu desátého kola totiž na domácím hřišti porazili Zlín 3:0. Středočeši oslavují hlavně svého kapitána Daniela Huňu, který se blýskl hattrickem.

Příbramští už před zápasem vyhlásili, že zápas se Zlínem, jejich přímým konkurentem v tabulce, berou za jednu z klíčových podzimních bitev. I proto, že z předchozích šesti vzájemných zápasů vyhráli jediný. Naopak Zlín vůbec nedokázal navázat na výkon z minulého kola, kdy porazil Plzeň. Hosté kapitulovali už po čtvrthodině: hbitý příbramský útočník De Oliveira si v pokutovém území došel pro Zbožínkův faul a Huňa z penalty střelou pod břevno načal své velké představení.

Gólovou radost zažil už ve třetím utkání po sobě a zdaleka ne naposledy. Devětadvacetiletý příbramský tahoun ukázal další povedený kousek ve 29. minutě, když si naběhl na dlouhý pas Tarczala, tělem si odstrčil nedůrazného Konečníka a po kličce brankáři Baránkovi skóroval podruhé. Zlín mohl do poločasové pauzy odcházet ještě s větším mankem, ale Baránek vychytal De Oliveiru a pak Tomašák z trestného kopu těsně přestřelil.

Zlínu nepomohla ani přestávka, což Příbram naopak vyburcovalo. Po hodině hry zlínské naděje pohasly definitivně. Pohlednou kombinaci na levé straně zakončil přesným centrem Tomašák, De Oliveira ještě hlavičkoval do tyče, ovšem dobíhající Huňa prokázal výtečný výběr místa a svůj výkon okrášlil zkompletováním hattricku, když míč lehce doklepl do opuštěné brány. Po teplickém Tomáši Junovi se Huňa stal letos druhým "třígólovým" střelcem a nastřádal už celkem šest tref.

Výsledek:

FK Příbram - Tescoma Zlín 3:0 (2:0)

Branky: 16. z pen., 29. a 60. Huňa. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Slavík. ŽK: Malcharek, Zbožínek. Diváci: 3 283.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články