Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Atlético opět nezaváhalo, ale Barcelona přepisovala rekordy

Madrid – Fotbalisté Atlética Madrid se boje o titul nevzdávají. Na domácím hřišti porazili San Sebastian 3:0 a protáhli sérii zápasů bez porážky na pět. Jenže Barcelona neprohrála už 35. soutěžní zápas v řadě a přepsala rekord Realu Madrid, když porazila Rayo 5:1. Další hattrick si přitom připsal Lionel Messi.

Lionel Messi
zdroj: AP autor: Francisco Seco

Messi, který na podzim dlouho nehrál kvůli zranění kolena, vylepšil svou střeleckou bilanci v tomto ligovém ročníku na 19 gólů z 22 zápasů. Před ním jsou jen spoluhráč Luis Suárez s 25 zásahy a Cristiano Ronaldo z Realu Madrid, který dal 23 gólů.

Výhru Barcelony zpečetil svou první trefou v dresu katalánského celku Arda Turan. Turecký záložník přišel do mistrovského týmu z Atlética Madrid loni v létě, ale hrát začal až v lednu, když Barceloně vypršel trest za porušování pravidel při transferech mladých fotbalistů a mohla znovu začít registrovat hráče.

Atléticu pomohl smolný zásah hostujícího obránce Reyese, který si po centru z pravé strany vstřelil v osmé minutě vlastní gól. Hned po změně stran zvýšil Niguéz a výhru završil z penalty Griezmann. Ten se proti svému bývalému týmu prosadil potřetí za sebou. Madridský celek doma ve španělské lize bodoval podesáté v řadě.

Radost fotbalistů Atlética Madrid
zdroj: ČTK/AP/ autor: Francisco Seco

Realu se v poslední době na hřištích soupeřů příliš nedařilo, nad Levante ale vedl po 38 minutách 2:0. Nejprve se z pokutového kopu prosadil Ronaldo, který tak napravil zaváhání z 25. kola, kdy neproměnil penaltu v Málaze a jeho tým tam pouze remizoval 1:1.

O pět minut později hostům výrazně pomohl brankář Levante Mariňo. Mayoralova střela se odrazila od tyče k pětadvacetiletému gólmanovi, který si míč srazil do brány. O minutu později ale vstřelil kontaktní gól Deyverson.

V závěru pojistil výhru Realu Isco a "Bílý balet" po dvou zápasech naplno bodoval. Zase tak o něco unikl dotírajícímu Villarrealu, který ale po remíze 0:0 ve Vigu prodloužil sérii bez porážky na 14 zápasů. "Žlutá ponorka" navíc pošesté v řadě neinkasovala a má komfortní náskok devíti bodů na pátou Sevillu, která porazila 1:0 Eibar.

Výsledky 27. kola španělské fotbalové ligy:

Atlético Madrid - San Sebastian 3:0 (8. vlastní Reyes, 46. Niguéz, 61. Griezmann z pen.), Las Palmas - Getafe 4:0 (49. a 83. Tanausu, 7. Willian José, 28. Viera z pen.), Bilbao - La Coruňa 4:1 (36., 53. a 60. Aduriz, 13. Muniain - 51. Riera), FC Sevilla - Eibar 1:0 (11. Llorente), Málaga - Valencie 1:2 (14. Čop - 41. vlastní Kameni, 49. Čeryšev), Vigo - Villarreal 0:0, Levante - Real Madrid 1:3 (39. Deyverson - 34. Ronaldo z pen., 38. vlastní Mariňo, 90.+2 Isco), Granada - Sporting Gijón 2:0 (72. El Arabi z pen., 90.+3 Success), Espaňol Barcelona - Betis Sevilla 0:3 (10. Castro, 20. Pezzella, 71. Vargas), Vallecano - FC Barcelona 1:5 (57. Manucho - 24., 54. a 72. Messi, 22. Rakitič, 85. Turan). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články