Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Tottenham, Arsenal i City prohrály, Leicester zvýšil náskok na tři body

Londýn – Šancí měli na jasnou výhru, fotbalisté Leicesteru však na domácím hřišti s West Bromwichem uhráli pouze remízu 2:2. Přesto navýšili svůj náskok na čele tabulky Premier League na tři body, neboť druhý Tottenham prohrál na hřišti West Hamu 0:1. Nedařilo se ani dalším aspirantům na titul, Manchester City v repríze finále Ligového poháru utrpěl debakl 0:3 v Liverpoolu a Arsenal po slabém výkonu přenechal dokonce doma všechny body o záchranu bojující Swansea. Dařilo se naopak Chelsea, jež se po triumfu 2:1 na půdě Norwiche posunula do první desítky. 

Smutek fotbalistů Arsenalu
zdroj: PA autor: Nick Potts

Už v sedmé minutě poslal West Ham v zápase proti Tottenhamu do vedení Antonio, jemuž se na domácím stadionu daří: prosadil se v pěti z posledních šesti utkání na Boleyn Ground. Hosté se v prvním poločase ani jednou nedostali ke střele, až po změně stran ohrozil brankáře Adriána Alderweireld, gól z toho však nebyl. Tottenham tak neprodloužil sérii šesti vyhraných duelů.

O tři více ztrácí Arsenal po překvapivé prohře se Swansea. "Kanonýři" přitom vedli po čtvrthodině hry zásluhou Campbella, jemuž na gól přihrál Sánchez. Pro chilského reprezentanta to byla první asistence od listopadu. V 32. minutě ale vyrovnal po Corkově pasu za obranu Routledge.

Arsenal se snažil znovu převzít iniciativu a pokusy Girouda či Sáncheze skončily na břevně. Čtvrt hodiny před koncem ale dokonal obrat Williams a londýnský celek prohrál třetí soutěžní duel za sebou poprvé od dubna 2010. Swansea naplno bodovala po čtyřech zápasech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Arsenal - Swansea

Nedaří se ani Manchesteru City, který poprvé od listopadu 2008 podlehl ve třech ligových zápasech za sebou. V Liverpoolu tahal za kratší konec po celý zápas a "Reds" se díky brankám Lallany, Milnera a Firmina pomstili za nedělní neúspěch ve vzájemném duelu ve finále Ligového poháru.

"Citizens" na čelo tabulky ztrácejí už deset bodů a navíc se na ně bodově dotáhl městský rival United. "Rudí ďáblové" totiž po Matově gólu z 83. minuty porazili Watford nejtěsnějším rozdílem a poprvé od listopadu vyhráli dva duely Premier League za sebou. Jediná trefa dělí Manchester United od jubilejní 1000. ligové branky na stadionu Old Trafford.

Zklamaný Robert Huth z Leicesteru
zdroj: ČTK/EMPICS/ autor: Joe Giddens

West Bromwich zaskočil Leicester aktivním nástupem, v 11. minutě Rondón vyhrál běžecký souboj s Huthem a propálil gólmana Schmeichela. Ten doma v lize inkasoval po 474 minutách. Domácí však ještě do poločasu skóre otočili. Nejprve zdálky vystřelil Drinkwater a stoper Olsson tečoval míč mimo gólmanův dosah.

V nastavení pak King využil přihrávky od Mahríze, pro kterého to byla už jedenáctá asistence v sezoně. Více má jen Özil z Arsenalu. Ještě předtím trefil břevno Vardy. Krátce po změně stran však bylo znovu srovnáno, když se z přímého kopu trefil Gardner. Leicester si pak vytvořil tlak a Okazaki trefil hlavou břevno, ale rozhodující gól už nepadl.

Chelsea k výhře 2:1 na hřišti Norwiche pomohl bleskurychlý gól Kenedyho. Brazilský levý bek se poprvé od listopadu objevil v základní sestavě a už v 39. vteřině po individuální akci zamířil zpoza vápna přesně k tyči. Šlo o nejrychlejší gól této sezony.

V nastavení první půle se pak objevil za obranou Diego Costa a dloubáčkem přes gólmana zvýšil. Domácí už jen snížili zásluhou Redmonda. Chelsea tak v lize vyhrála tři utkání po sobě, což se jí naposledy povedlo v dubnu loňského roku.

Zápas mezi Bournemouthem a Southamptonem, který skončil výhrou domácích 2:0, přinesl v první půli dramatickou situaci. Mezi střídačkami zkolaboval čtvrtý rozhodčí Kevin Friend, udeřil se do hlavy a musel být odvezen do nemocnice. Jeho místo o poločase zaujal jiný sudí Dean Treleaven, který na zápas dorazil jako divák.

Poslední Aston Villa prohrála s Evertonem 1:3 a po třetí porážce za sebou ztrácí na záchranu už osm bodů.

Výsledky 28. kola anglické fotbalové ligy:

Aston Villa - Everton 1:3 (79. Gestede - 5. Mori, 30. Lennon, 60. Lukaku), Bournemouth - Southampton 2:0 (31. Cook, 79. Afobe), Leicester - West Bromwich 2:2 (30. Drinkwater, 45.+1 King - 11. Rondón, 50. Gardner), Norwich - Chelsea 1:2 (68. Redmond - 1. Kenedy, 45.+1 Diego Costa), Sunderland - Crystal Palace 2:2 (36. N'Doye, 90. Borini - 61. a 67. Wickham), Arsenal - Swansea 1:2 (15. Campbell - 32. Routledge, 74. Williams), Stoke - Newcastle 1:0 (80. Shaqiri), West Ham United - Tottenham 1:0 (7. Antonio), Liverpool - Manchester City 3:0 (34. Lallana, 41. Milner, 57. Firmino), Manchester United - Watford 1:0 (83. Mata).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články